RSS feed for Kurt

Favorite films

Recent activity

All films

Recent reviews

More
 • Far from the Madding Crowd

  Far from the Madding Crowd 2015

  ★★★ Watched 25 May, 2015

  Na het fantastische Festen en het zo mogelijk nog betere Jagten, waagt Thomas Vinterberg zich aan deze klassieker van Thomas Hardy. De fotografie is adembenemend mooi en over iedere shot is nagedacht, maar het verhaal op zich lijkt nogal snel afgehaspeld. Dit geeft je de tijd niet om mee te leven met de mannen in het verhaal. Carey Mulligan daarentegen komt heel veel in beeld en speelt haar rol van Bathseba ook voortreffelijk. Haar relatie met haar mannen blijft echter te veel op de vlakte, waardoor het je op de duur ook niet meer kan schelen voor wie ze nu uiteindelijk zal kiezen...

 • Mad Max: Fury Road

  Mad Max: Fury Road 2015

  ★★★★½ Watched 21 May, 2015

  Nu ik 70 geworden ben, zal ik eens laten zien hoe je een actiefilm in elkaar bokst. Eat this, Michael Bay! Dat moet George Miller gedacht hebben toen hij aan deze film begon. Actie van de eerste tot de laatste minuut en twee charismatische hoofdrolspelers. Max Rockatansky kenden we al, maar Furiosa really rocks. Knap gedaan, prachtig in beeld gebracht. Heel knap hoe de makers erin slagen om een eigen universum te creëren zonder gebruik te maken van te veel CGI. Machtig!

Popular reviews

More
 • Cloud Atlas

  Cloud Atlas 2012

  ★★★★ Watched 14 Apr, 2015

  Zwaar onderschatte film. Afgebroken door de critici in Amerika, maar eigenlijk is dit een bijzonder goed gemaakt, zeer goed geacteerde film met sfeervolle beelden, een schitterende fotografie en knappe actiescènes. Bovendien stemt de film tot nadenken en ondanks de lange speelduur verveelt hij geen minuut. Top!

 • The Green Mile

  The Green Mile 1999

  ★★★★½ Rewatched 27 Jul, 2012

  Dit blijft een hele knappe film. Eigenlijk een echte feelgood movie, ondanks het onderwerp. Typische rol voor Hanks.