RSS feed for Wilco

Favorite films

Recent activity

All

Pinned reviews

More
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them

  Fantastic Beasts and Where to Find Them

  ★★

  Het is makkelijk om een haatrecensie te schrijven over een film die je helemaal niets vindt. Sterker nog: het is fantastisch. Het zou me niets verbazen als het dé reden voor vele recensenten is geweest om te werken in dit vakgebied.

  Heftige emoties zijn inspirators. De liefde van je leven kan je hart zo vullen dat je zelfs als zestienjarige plots de mooiste gedichten kunt formuleren. En voor je het weet heeft dezelfde schat een bodemloze put aan verdriet en…

 • Call Me by Your Name

  Call Me by Your Name

  ★★★★★

  Wauw, waauwww. Zomers, right?

  Het voelt wel lang geleden dat ik echt iets voelde bij een film. Her maakte me denk ik voor het laatst zo emotioneel open, zo klaar om iemand helemaal kapot te knuffelen en te zoenen. Een gevoel van warmte, met een speels sneetje pijn. Een heftige herinnering aan de complexiteit van emoties.

  Het is eng om te voelen en nauwelijks voor te stellen hoe Elio en Oliver in zo'n korte periode met elkaar zo ver durven…

Recent reviews

More
 • Harry Potter and the Order of the Phoenix

  Harry Potter and the Order of the Phoenix

  ★★★★

  Tijd voor de volwassen Harry Potter-films. Playtime is over. Nu is David Yates aan zet en hij is niet van plan de franchise los te laten. Hogwards wordt van binnenuit bedreigt door het Ministerie van Toverkunst, die vanuit "veiligheid" goed een oogje in het zeil wil houden op Dumbledore en zijn school - want hij kan toch niet de waarheid spreken? Voldemort is toch niet echt teruggekeerd? De regelobsedeerde dame van het ministerie wil controle op de school houden.

  Ja,…

 • Roma

  Roma

  ★★

  Je hoeft niet alles in het leven te waarderen. Het is maar goed dat wat ieder mens leuk vindt zo prachtig divers en uniek is. Hoe kom je ooit op het idee om lijkschouwer te worden? Wie kiest voor het badmeestervak? Is wiskunde zo boeiend dat je ongeïnteresseerde pubers erin les wil geven? Altijd is er wel een goede, rationele reden aan te wijzen, maar stiekem begint het met een klik in zichzelf.

  Dat moment dat je dat allermooiste meisje…

Popular reviews

More
 • The Mountain Between Us

  The Mountain Between Us

  ★★★★

  Wat heb ik hard van The Mountain Between Us genoten!

  Waarom moet ik altijd kritisch wezen, het beter weten? Ik voel me schuldig wanneer ik ergens van kan genieten. Het kijken van kwalitatief goede films ervaar ik als verplichting.

  Het is tijd om naar mezelf te luisteren en afstand te nemen van objectiviteit. In (hoelang? Nog maar anderhalf jaar ofzo?) heb ik mij van casual film- en seriekijker me gepositioneerd als de expert.

  Die rol gaf ik mijzelf en nam het uiterst serieus. Tijd om dat los te laten en even te kijken waar ik uit ga komen.

 • Mad Max: Fury Road

  Mad Max: Fury Road

  ★★★★★

  Heerlijke autoachtervolgingen in films

  Mijn verlangens naar oude(re) cinema in de recente jaren hebben een duidelijke intoxinerende functie. De moderne blockbuster biedt gewoon niet meer de goed uitgevoerde pracht en praal zoals vroeger. Computers maken filmmakers lui. Scenario's zijn gebaseerd op een formule.

  Meer dan verfrissend is een actiefilm die wel alle remmen losgooit en het gaspedaal volledig indrukt. Met achtervolgingen die ongelooflijk overzichtelijk zijn, zonder gebruik van slowmotion en met ieder kleurrijk shot zo mooi om in te lijsten,…