RSS feed for Wilco

Favorite films

Recent activity

All

Pinned reviews

More
 • Mission: Impossible II

  Mission: Impossible II

  ★★★

  Je ziet vanaf minuut één John Woo's stijl, die in zijn goede jaren de Chinese actiecinema typeerde. De dramatische inzooms op gezichten of objecten. Veel slow-motion en explosies waar Roel Reiné trots op zou zijn. De grote stunts die we tegenwoordig kennen uit de franchise, werden hier geïntroduceerd. Je moet het niet teveel vergelijken met de laatste twee. Dan vallen ze echt in het niet.

  Het verhaal daarentegen is simpel en toch wanneer je er overna gaat denken, snap je…

 • Game Night

  Game Night

  ★★★★

  Het is hartverwarmend dat een komedie eens niet het gevoel opwekt alsof het gemaakt is door half functionerende robotcamera's en oliedomme artificiële intelligentie.

  Een uit de klauwen gelopen rekenmachine kan nog duizenden lachfilms bekijken, bij lange na heeft het niet de creativiteit van deze scriptschrijver. Die lijkt vast te zitten in de laatste videotheek, met als uitverkoopthema 'de meest matige grapfilms die je kunt hebben'. De steeds hoger oplopende frustraties tijdens de kijkmarathon, in deze The Good Place-achtige hel op…

Recent reviews

More
 • Man with a Movie Camera

  Man with a Movie Camera

  ★★★

  Het is gek, bizar, mooi en bijzonder. De film die de moderne beeldtaal uitprobeerde en daarin slaagde.

  Lees mijn stuk op De Docukijker

 • Ant-Man

  Ant-Man

  ★★★★

  De actiescènes zijn ongelooflijk vet en creatief. De cgi is daarin niet eens storend, juist omdat de rest van de film zo weinig heeft. Het verbaast me hoe serieus het verhaal en de film is, naast wat rake grappen en leuke running jokes. Dacht dat het meer een komedie moest voorstellen

Popular reviews

More
 • The Mountain Between Us

  The Mountain Between Us

  ★★★★

  Wat heb ik hard van The Mountain Between Us genoten!

  Waarom moet ik altijd kritisch wezen, het beter weten? Ik voel me schuldig wanneer ik ergens van kan genieten. Het kijken van kwalitatief goede films ervaar ik als verplichting.

  Het is tijd om naar mezelf te luisteren en afstand te nemen van objectiviteit. In (hoelang? Nog maar anderhalf jaar ofzo?) heb ik mij van casual film- en seriekijker me gepositioneerd als de expert.

  Die rol gaf ik mijzelf en nam het uiterst serieus. Tijd om dat los te laten en even te kijken waar ik uit ga komen.

 • Mad Max: Fury Road

  Mad Max: Fury Road

  ★★★★★

  Heerlijke autoachtervolgingen in films

  Mijn verlangens naar oude(re) cinema in de recente jaren hebben een duidelijke intoxinerende functie. De moderne blockbuster biedt gewoon niet meer de goed uitgevoerde pracht en praal zoals vroeger. Computers maken filmmakers lui. Scenario's zijn gebaseerd op een formule.

  Meer dan verfrissend is een actiefilm die wel alle remmen losgooit en het gaspedaal volledig indrukt. Met achtervolgingen die ongelooflijk overzichtelijk zijn, zonder gebruik van slowmotion en met ieder kleurrijk shot zo mooi om in te lijsten,…