RSS feed for Wilco

Favorite films

Recent activity

All

Pinned reviews

More
 • Children of Men

  Children of Men

  ★★★★★

  Wat is het fijn om films die ik al gezien heb nogmaals te kijken. En dan niet gewone films, maar die keer op keer worden aangehaald als klassieker. Je weet wat voor soort film het is, je weet waarom het briljant is, je weet waar het plot heengaat. Alle reden om je helemaal te laten onderdompelen en alles te vergeten.

  Juist met dit soort vreemde titels is die rewatch essentieel. Vreemd is daarin een compliment. Op Netflix staat zo'n film…

 • Alphaville

  Alphaville

  ★★

  Ondertussen ben ik erachter gekomen waarom Jean-Luc Godards legendarische klassiekers uit de jaren '60 mij echt niet liggen. De French New Wave mag ik dan wel waarderen voor wat het heeft toegevoegd aan de filmtaal, Breathless en Pierrot Le Fou zijn films waar ik vooral gefrustreerd naar zit te kijen.

  Het is het onlogische, chaotische, vaag vertelde verhaal waar mijn ergernis vooral zit. Ja, ik weet dat juist in deze films het plot niet belangrijk is. Het houdt mijn gevoelens…

Recent reviews

More
 • First Man

  First Man

  ★★★★

  In de eerste plaats een prachtig portret van een introvert. Toch kwam het niet zo binnen als Damien Chazelle's eerdere films. De ruimte heb ik altijd fascinerend gevonden en de maanlanding is een belangrijk stuk geschiedenis waar ik maar weinig vanaf wist. Kijk deze film als je eens het gevoel wil hebben dat je echt in een raket zit. Buiten die momenten een boeiend drama hoeveel impact de dood van een dochter op je leven kan hebben. En het einde is echt een fantastische buitenaardse ervaring.

 • Harry Potter and the Philosopher's Stone

  Harry Potter and the Philosopher's Stone

  ★★★★

  Weer helemaal zin gekregen in Harry Potter. Tijd om de acht films weer eens aan te zetten. Dit eerste deel van Chris Columbus is wat energieloos geregisseerd. Ook is het ongelooflijk duidelijk nog slechte cgi. Vooral tijdens de Zwerkbal-wedstrijd is dat ongelooflijk duidelijk. Zelfs spelers veranderen dan kort in gamepersonages. Vooral te loven voor de casting en het opzetten van de wereld. Draait trouwens niet elk deel om een mysterie die uiteindelijk uitloopt in de realisatie dat Voldemort Harry in Zweinstein probeert te vermoorden?

Popular reviews

More
 • The Mountain Between Us

  The Mountain Between Us

  ★★★★

  Wat heb ik hard van The Mountain Between Us genoten!

  Waarom moet ik altijd kritisch wezen, het beter weten? Ik voel me schuldig wanneer ik ergens van kan genieten. Het kijken van kwalitatief goede films ervaar ik als verplichting.

  Het is tijd om naar mezelf te luisteren en afstand te nemen van objectiviteit. In (hoelang? Nog maar anderhalf jaar ofzo?) heb ik mij van casual film- en seriekijker me gepositioneerd als de expert.

  Die rol gaf ik mijzelf en nam het uiterst serieus. Tijd om dat los te laten en even te kijken waar ik uit ga komen.

 • Mad Max: Fury Road

  Mad Max: Fury Road

  ★★★★★

  Heerlijke autoachtervolgingen in films

  Mijn verlangens naar oude(re) cinema in de recente jaren hebben een duidelijke intoxinerende functie. De moderne blockbuster biedt gewoon niet meer de goed uitgevoerde pracht en praal zoals vroeger. Computers maken filmmakers lui. Scenario's zijn gebaseerd op een formule.

  Meer dan verfrissend is een actiefilm die wel alle remmen losgooit en het gaspedaal volledig indrukt. Met achtervolgingen die ongelooflijk overzichtelijk zijn, zonder gebruik van slowmotion en met ieder kleurrijk shot zo mooi om in te lijsten,…