• Zack Snyder's Justice League

  Zack Snyder's Justice League

  ★★

  It's better than the Joss Whedon Cut but it's still not a good movie.

 • Unstoppable

  Unstoppable

  ★★★★

  Damn fine piece of action movie. I many ways a great lesson how it should be done. It's always exciting and we get to know the characters in a basic and pretty natural way, and really just enough so that we can care about them. We know who the bad guys are. It's uncomplicated in the best of ways. I really miss Tony Scott.

 • Requiem for a Dream

  Requiem for a Dream

  Jag älskar den och vill aldrig se om den. Den första filmen någonsin (och fortfarande en av oerhört få) som jag mådde fysiskt dåligt av att se. Finns väl inte någon som skildrat beroende så träffsäkert som Aronofsky. Ett makalöst hantverk. För att inte prata om skådespeleriet. Fantastiskt rakt igenom men, ja, speciellt Ellen Burstyn. Och jag kan fortfarande inte riktigt greppa att Wayans gjorde den här samtidigt som Dungeons & Dragons. Såväl filmerna som hans insats i dom är så oerhört olika i inte bara innehåll och form utan även (och egentligen främst) kvalitet att jag inte vet var jag ska sätta min förvirrade rumpa.

 • The Trial of the Chicago 7

  The Trial of the Chicago 7

  ★★★½

  The Trial of the Chicago 7. Jag gillade den. Mer än Mank. Även Chicago 7 också saknar det där lilla extra. Nerven. Det känns för tillrättalagt ibland. För välskrivet, liksom.

  Jag tror egentligen Mank är den bättre filmen, rent tekniskt sett, men Chicago 7 fick mig att känna mer.

  Och Sasha Baron Cohen förtjänar extra credd.

 • Mank

  Mank

  ★★★

  Jag gillade den. En hel del, till och med. Ändå är det en bra bit från Finchers bästa. Någonting saknas. En vass udd. Mening. Och den fincherska touchen. Det är en bra film men kunde vara mycket mer.

  Burkljudet hjälpte inte heller.

 • Tenet

  Tenet

  ★★½

  Bättre än väntat mig men fortfarande... alltså, jag är inte precis överväldigad. Och förutom kanske sista halvtimmen tyckte jag knappast det var så svårt att hänga med som fôlk säger. Eller var det bara jag som inte var värst intresserad?

  En hygglig historia och jag gillade den här vinkeln på tidsresekonceptet. Jag gillade även hur dialogen var skriven, kändes nästan teatralisk. Problemet var att den också blev för pretantiös. Vad som sas kunde inte matcha hur det sas, liksom. Om…

 • Wonder Woman 1984

  Wonder Woman 1984

  ★★★½

  Gillade den bra mycket mer än väntat, speciellt efter alla mindre positiva intryck jag hört om filmen. Vad som hindrar mig från att dela ut en solid 4 är framför allt längden och temat, och att specialeffekterna är pinsamt ofärdiga. Det finns andra skavanker också men, vafan, de är lättare att ha överseende med. Som sagt, jag gillade filmen en hel del.

 • Things to Come

  Things to Come

  ★★★

  Oss emellan är det inte helt lätt att betygsätta den här filmen. Jag hade tänkt beskriva Things to Come (svensk titel Tider skola komma) som en lågbudget-scifi från 30-talet men är osäker på om det stämmer. Eller, ja, 30-talet och scifi stämmer, det är lågbudgeten som jag är osäker på. För den känns bitvis ganska billig. Och det finns en hel del dialog här som är yttest tveksam.

  Å andra sidan är det gott om coola idéer och det är…

 • Ready or Not

  Ready or Not

  ★★★★

  Underhållande som fan. Även om det fanns delar under, säg, de sista tjugo som gärna hade fått göras lite annorlunda. Men på det stora hela är det småsaker och inget jag har lust att sänka betyget för.

  Adam Brody, förresten? Överraskande bra.

 • The Man from U.N.C.L.E.

  The Man from U.N.C.L.E.

  ★★★

  Underhållande, jovisst, men jag hade hoppats på någonting mer. Cavill och Hammer är två duktiga och karismatiska skådespelare, och jag tror det här är ett upplägg som egentligen passar dom alldeles utmärkt. Om det görs rätt. Men här saknades någonting. Det fanns spår av det där som behövdes, det fanns drag av det, fast när slutrutorna rullar känns allt ändå ganska standard.

  Filmen hade behövt sticka ut mer. Ha lite attityd. Ett lite mer stilistiskt tänk. Som sagt, potentialen fanns där någonstans men hölls tillbaka. Det är synd.

 • Palm Springs

  Palm Springs

  ★★★★

  Jag gillar det här. Dom tar ett hyfsat välbekant koncept (där Måndag hela veckan torde vara det mest kända exemplet) och gör en del nytt med det, en del gammalt, och en del gammalt på ett nytt sätt. Palm Springs överraskar sällan men håller sig ändå fräsch rakt igenom. Känns inte inte uppenbar. Kanske framför allt är det en riktigt trevlig rulle. Och kul. Jag gillar det här.

 • The Man from Earth

  The Man from Earth

  ★★★★

  Wow, vilken imponerande liten film. Om jag ska börja med det negativa så märks den låga budgeten lite för tydligt, inte bara på den begränsade spelytan. Fotot lämnar också en hel del att önska. Utöver det finns dialog som mått bra av att putsas på, speciellt inledningsvis, och genom filmen finns flera tillfällen då jag inte riktigt förstå varför karaktärerna reagerar som de gör.

  Med det sagt och ur vägen, så är det här en fascinerande historia. När Johns berättelse…