RSS feed for Alex Mazereeuw

Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Bad Times at the El Royale

  Bad Times at the El Royale

  ★★★½

  Please give us a prequel with Jeff Bridges and Nick Offerman as the robbing brothers.

 • BlacKkKlansman

  BlacKkKlansman

  ★★★★½

  Spike Lee levert met ‘BlacKkKlansman’ zijn beste werk in jaren af. De film omvat een divers palet aan tonen, en Lee slaagt erin deze vrijwel naadloos op elkaar aan te laten sluiten: de film werkt als thriller én comedy, maar vooral als angstaanjagend actuele satire. ‘BlackKklansman’ is in elk opzicht een parabel over de huidige tijd en stemt weinig hoopvol over de nabije toekomst. Een film die meer dan eens een pijnlijke lach weet op te wekken, maar waarbij het de immer aanwezige dreiging is die beklijft.

Popular reviews

More
 • Good Time

  Good Time

  ★★★½

  Een soort langgerekte trip, deze film, maar wel een verdomd goede. Robert Pattinson (onherkenbaar in zijn meest geslaagde filmrol tot nu toe) speelt een jonge crimineel die wanhopig probeert om zijn mentaal zwakke broertje te beschermen. Spannende en imponerende film, die soms doet denken aan de vroege films van Martin Scorsese.

 • The Square

  The Square

  ★★★½

  Winnaar van de Gouden Palm en van de hand van Ruben Östlund, die eerder het veelgeprezen Turist maakte. Vernietigende satire op de kunstwereld en de kloof tussen hogere en lagere klassen. Wint in ieder geval de prijs in de categorie ‘meest bizarre filmscène van het jaar’, met een menselijke aap-imitator op een statig diner. Dit klinkt bespottelijk (en dat is het ook), maar het draagt wel bij aan een van de meest originele films van 2017.