RSS feed for cinemagazine

Favorite films

Don’t forget to select your favorite films!

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • The Meg

  The Meg

  ★★

  “Op het special effects-front presteert de film het beste: de haai ziet er indrukwekkend uit en de actie is bij vlagen vermakelijk. Wie ooit het docudrama ‘Sea Monsters’ heeft gezien (een spin-off van het beroemde ‘Walking With Dinosaurs’, gepresenteerd door Nigel Marven), weet echter dat de BBC dit vijftien jaar eerder met een fractie van het budget nog stukken beter wist te doen. Gezien de lange voorbereidingstijd – Jan ‘Twister’ de Bont had ‘The Meg’ al tien jaar eerder willen maken – had het echt op alle fronten beter gekund en gemoeten, en dat is jammer.”

 • Tampopo

  Tampopo

  ★★★★

  "Het is prettig dat de film niet in een hokje te plaatsen is. ‘Tampopo’ doet soms denken aan de stille cinema, aan Monty Python, aan magisch realisme, absurdisme, aan de contemplatieve, observerende films van Ozu, aan het werk van Fellini, en aan (Westerse en Japanse) misdaadfilms en Westerns. Op papier een vreemd allegaartje dat niet zo mogen werken, maar op een of andere manier past het allemaal prachtig in elkaar."

  cinemagazine.nl/tampopo-1985-recensie/

Popular reviews

More
 • Under the Skin

  Under the Skin

  ★★★★

  "De visuele kwaliteit van Glazers werk, die evengoed in een videoclip van Radiohead als een Sony-commercial kan worden gevonden, is betoverend.

  Zoals telkens blijkt in de even scherpe als bedwelmende scènes waarin de geprooide mannen naakt achter Johansson aan een bad met zwarte vloeistof inlopen. Het shot van een autorit bij duisternis, waarbij de kijker het gezicht van bestuurder Johansson ziet opgenomen in de reflectie van de voorruit, vraagt op zich al om een kunstexpositie. De overgang naar de Schotse…

 • Admiral

  Admiral

  ★★

  "Stilistisch komt ‘Michiel de Ruyter’ heroïsch over, maar daardoor ook erg gemaakt. Dit is geen oprechte vertelling, maar een gekleurde, kritiekloze en overdreven chauvinistische constructie van een waargebeurd verleden. ‘Michiel de Ruyter’ is een eenzijdige en matig uitgevoerde geschiedenisles. Zonde…"