Favorite films

Don’t forget to select your favorite films!

Recent activity

All

Pinned reviews

More
 • Nomadland

  Nomadland

  ★★★½

  "‘Nomadland’ is een hybride film. Gebaseerd op het non-fictieboek van Jessica Bruder, volgen we het fictieve personage Fern die onderweg allerlei ‘echte’ nomaden ontmoet die ‘echte’ verhalen vertellen. Tegelijk is er een aantal licht gedramatiseerde scènes, zoals die met Ferns fictieve zus Pam. Het verschil tussen die gespeelde en de meer authentieke scènes zit hem vooral in de dialogen. Die zijn bij de ‘echte’ karakters meer overtuigend en naturel dan bij de verzonnen karakters. Dit maakt de film soms wat…

 • Tom Clancy's Without Remorse

  Tom Clancy's Without Remorse

  ★★½

  "Turner-Smith (‘Queen & Slim’) is het beoogde tegenwicht van Jordan (‘Black Panther’) in de film, zoals Tommie Lee Jones dat kan zijn in vergelijkbare producties. Turner-Smith is echter geen ruwe bolster, blanke pit als Jones of een autoriteit als Judi Dench in de recente Bondfilms – eerder een potentiële romantic interest. ‘Without Remorse’ heeft simpelweg te weinig gewicht en star power om te blijven boeien. Dat maakt deze film een ietwat obligaat standaardproduct, al zijn de beginselen naar de roman van Clancy de moeite waard en is de actie onderhoudend."

  cinemagazine.nl/without-remorse-2021-recensie/

Recent reviews

More
 • Body Brokers

  Body Brokers

  ★★

  "Het idee achter ‘Body Brokers’ is mooi, maar helaas is de uitwerking nogal slap. De warrige vertelstructuur, fragmentarische scènes en vreemde dialogen voorkomen dat je echt in deze film geïnvesteerd raakt. Swab heeft een prachtig verhaal in handen, maar het komt er niet uit. Hij weet niet goed wat en hoe hij iets wil vertellen. Doodzonde, want naast een tof verhaal heeft ‘Body Brokers’ in Jack Kilmer (de zoon van gevallen ster Val Kilmer) een ijzersterk acteur. Deze man zet een gelaagde rol neer, maar hij kampt met een wisselvallig script en vreemde tegenspelers."

  cinemagazine.nl/body-brokers-2021-recensie/

 • The Seventh Day

  The Seventh Day

  ★★½

  "Als Lang en David in beeld zijn, wordt het beter, maar ‘The Seventh Day’ gaat nergens echt vlammen. De film leunt erg veel op jumpscares en dat gaat irriteren. Harde geluiden opvoeren, is iets anders als spanningsopbouw."

  cinemagazine.nl/the-seventh-day-2021-recensie/

Popular reviews

More
 • Admiral

  Admiral

  ★★

  "Stilistisch komt ‘Michiel de Ruyter’ heroïsch over, maar daardoor ook erg gemaakt. Dit is geen oprechte vertelling, maar een gekleurde, kritiekloze en overdreven chauvinistische constructie van een waargebeurd verleden. ‘Michiel de Ruyter’ is een eenzijdige en matig uitgevoerde geschiedenisles. Zonde…"

 • Under the Skin

  Under the Skin

  ★★★★

  "De visuele kwaliteit van Glazers werk, die evengoed in een videoclip van Radiohead als een Sony-commercial kan worden gevonden, is betoverend.

  Zoals telkens blijkt in de even scherpe als bedwelmende scènes waarin de geprooide mannen naakt achter Johansson aan een bad met zwarte vloeistof inlopen. Het shot van een autorit bij duisternis, waarbij de kijker het gezicht van bestuurder Johansson ziet opgenomen in de reflectie van de voorruit, vraagt op zich al om een kunstexpositie. De overgang naar de Schotse…