Favorite films

 • War Pony
 • Toy Story 4
 • Daisies
 • Amarcord

Recent activity

All
 • Allelujah

  ★★½

 • Stars at Noon

  ★★★

 • Werner Herzog: Radical Dreamer

  ★★★

 • The Boogeyman

  ★★★½

Pinned reviews

More
 • Werner Herzog: Radical Dreamer

  Werner Herzog: Radical Dreamer

  ★★★

  "De meest wetenswaardige momenten vinden plaats waarin de charismatische Herzog over zijn fascinaties praat, omdat we daar als toeschouwer samen zijn fantasiewereld betreden. Hoe interessant en openhartig de docu in sommige scènes ook is, onder de streep voelt de eervolle maar enigszins platgetreden vorm als een gemiste kans. De beste manier om Werner Herzog daadwerkelijk beter te leren kennen, is door het bekijken van zijn films zelf. Want, conform zijn eigen thematiek, de mens is uiteindelijk het best doorgrondbaar door de wereld om hem heen."

  cinemagazine.nl/werner-herzog-radical-dreamer-2022-recensie/

 • Pacifiction

  Pacifiction

  ★★★★

  "Het rusteloze en broeierige ‘Pacifiction’ is doordrenkt van paranoia die heerlijk gedijt in de bijna drie uur speellengte. Eén van de minder bekende Nouvelle Vague regisseurs, Jacques Rivette (vooral ten tijden van zijn meest paranoïde film ‘Paris nous appartient’ (1961)) zou trots op Serra zijn geweest over de manier waarop de Catalaan het naderende onheil de geesten van de mannen laat vergiftigen. Daarbovenop drapeert Serra een portie absurditeit. De enigszins uitvergrote bevreemdende sfeer, die van de louche nachtclubs en de…

Recent reviews

More
 • Allelujah

  Allelujah

  ★★½

  ..."deze film blijft ver achter op de verwachting bij grote namen. Waar dat aan ligt? Aan de regie schort het niet, want die is van theaterman Richard Eyre (zelf 80 jaar), die eerder samenwerkte met Judi Dench in ‘Iris’, een film over ouder worden. Er is geen gebrek aan personages, maar allen blijven onderontwikkeld. Als het scenario zich had gericht op de relatie tussen Dr. Valentine en zijn patiënten, had dit kunnen bijdragen aan diepte van de verhaallijnen. Maar in een poging om van alles een klein beetje te doen, doet deze film uiteindelijk heel weinig."

  cinemagazine.nl/allelujah-2022-recensie/

 • Stars at Noon

  Stars at Noon

  ★★★

  "De krachtige films van Denis zijn een uniek fatalistisch genre op zichzelf geworden. Helaas raakt de filmmaakster met ‘Stars at Noon’ verstrengeld in de zoveelste broeierige romance en schuurt ze dicht tegen zelfparodie aan. Ook de schetsmatige montage, als de vluchtigheid zelve, en de atmosferische soundtrack (wederom de Tindersticks) kent de kijker nu wel. Toch trekt de intens spelende Qualley (dochter van Andie Macdowell) je nog net het verhaal, dat rondzwalkt in benevelde paranoia, binnen. Het geheel laat je vooral cynisch achter bij het zien van een gebroken land door de ogen van een onontgonnen relatie. Voornamelijk voor diegenen die geen Denis-film willen missen."

  cinemagazine.nl/stars-at-noon-2022-recensie/

Popular reviews

More
 • Admiral

  Admiral

  ★★

  "Stilistisch komt ‘Michiel de Ruyter’ heroïsch over, maar daardoor ook erg gemaakt. Dit is geen oprechte vertelling, maar een gekleurde, kritiekloze en overdreven chauvinistische constructie van een waargebeurd verleden. ‘Michiel de Ruyter’ is een eenzijdige en matig uitgevoerde geschiedenisles. Zonde…"

 • Under the Skin

  Under the Skin

  ★★★★

  "De visuele kwaliteit van Glazers werk, die evengoed in een videoclip van Radiohead als een Sony-commercial kan worden gevonden, is betoverend.

  Zoals telkens blijkt in de even scherpe als bedwelmende scènes waarin de geprooide mannen naakt achter Johansson aan een bad met zwarte vloeistof inlopen. Het shot van een autorit bij duisternis, waarbij de kijker het gezicht van bestuurder Johansson ziet opgenomen in de reflectie van de voorruit, vraagt op zich al om een kunstexpositie. De overgang naar de Schotse…