RSS feed for cinemagazine

Favorite films

Don’t forget to select your favorite films!

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • The Wedding Plan

  The Wedding Plan

  ★★★

  [...] "Toch is die onbekendheid met de joodse orthodoxie ook een van de charmes van de film. Hoewel we het lang niet allemaal begrijpen, intrigeert het wel. We hebben geen idee wie rabbi Nachmann was, maar we begrijpen toch wel iets van wat er rond zijn heiligdom gebeurt. En die joodse huwelijken zijn weer een geval apart, met rituelen die even fraai als onbegrijpelijk zijn.

  Andere reden om deze film te zien is Noa Koler in de rol van Michal.…

 • The Happy Film

  The Happy Film

  ★★★½

  "[...]hoewel er – zoals je mag verwachten – geen sluitend antwoord gegeven wordt op het centrale vraagstuk ‘kan een mens zichzelf trainen om gelukkiger te worden?’ is ‘The Happy Film’ toch op zijn minst inspirerend en stiekem ook best een eye-opener. Visueel is de film vaak om door een ringetje te halen, en dit is waar Stefans grafische achtergrond zich uitbetaalt. De geniale creatieve ideeën spatten van het scherm en alleen daarom al is ‘The Happy Film’ de moeite waard.…

Popular reviews

More
 • Under the Skin

  Under the Skin

  ★★★★

  "De visuele kwaliteit van Glazers werk, die evengoed in een videoclip van Radiohead als een Sony-commercial kan worden gevonden, is betoverend.

  Zoals telkens blijkt in de even scherpe als bedwelmende scènes waarin de geprooide mannen naakt achter Johansson aan een bad met zwarte vloeistof inlopen. Het shot van een autorit bij duisternis, waarbij de kijker het gezicht van bestuurder Johansson ziet opgenomen in de reflectie van de voorruit, vraagt op zich al om een kunstexpositie. De overgang naar de Schotse…

 • Admiral

  Admiral

  ★★

  "Stilistisch komt ‘Michiel de Ruyter’ heroïsch over, maar daardoor ook erg gemaakt. Dit is geen oprechte vertelling, maar een gekleurde, kritiekloze en overdreven chauvinistische constructie van een waargebeurd verleden. ‘Michiel de Ruyter’ is een eenzijdige en matig uitgevoerde geschiedenisles. Zonde…"