RSS feed for cinemagazine

Favorite films

Don’t forget to select your favorite films!

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Bright

  Bright

  ★★½

  "Waar Disneys ‘Zootropolis’ (totaal andere film, maar diep in de kern hetzelfde concept) onderwerpen als de rassenkwestie en discriminatie op een slimme wijze wist te verwerken in een vermakelijk geheel, lukt het Ayer niet om de vele losse eindjes samen te knopen. ‘Bright’ is van alles net een beetje te veel, waardoor het geheel uiteindelijk net niets is. "

 • Sherlock Gnomes

  Sherlock Gnomes

  ★★

  ..."waar het echt misgaat met ‘Sherlock Gnomes’ is het scenario, dat bijzonder weinig te bieden heeft behalve een handvol gestandaardiseerde actiescènes, een matte schurk en flauwe grappen. Jonge kijkers kunnen vast genieten van de rommelige chaos, eenzijdige running gags en gezapige verhaallijn; volwassen ‘meekijkers’ die de vorige film heerlijk hilarisch en kitsch vonden, komen nu van een koude kermis thuis."

Popular reviews

More
 • Under the Skin

  Under the Skin

  ★★★★

  "De visuele kwaliteit van Glazers werk, die evengoed in een videoclip van Radiohead als een Sony-commercial kan worden gevonden, is betoverend.

  Zoals telkens blijkt in de even scherpe als bedwelmende scènes waarin de geprooide mannen naakt achter Johansson aan een bad met zwarte vloeistof inlopen. Het shot van een autorit bij duisternis, waarbij de kijker het gezicht van bestuurder Johansson ziet opgenomen in de reflectie van de voorruit, vraagt op zich al om een kunstexpositie. De overgang naar de Schotse…

 • The Rider

  The Rider

  ★★★★

  "Geschoten in verstilde documentaire-stijl, in dit geval onvermijdelijk omdat de hoofdrolspelers een gedramatiseerde versie van hun eigen leven naspelen (vergelijkbaar met het Nederlandse circusdrama ‘Calimucho’ uit 2008). Inventief, dat zeker, met als enige nadeel dat de amateuracteurs zich soms iets te bewust zijn van de filmploeg. En heel soms klinken de dialogen iets té.

  Daarmee zijn we meteen uitgeklaagd want ‘The Rider’ heeft verder alleen maar goeds te bieden. We komen terecht in de onbekende wereld van de professionele paardenmens.…