RSS feed for cinemagazine

Favorite films

Don’t forget to select your favorite films!

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Born in China

  Born in China

  ★★★½

  "De opnamen van de dieren zijn adembenemend. Door de fantastische close-ups wordt er een ongekende intimiteit gecreëerd. Welverdiende complimenten aan de mensen achter de camera én in de montageruimte, want wat zij hebben gemaakt is niet minder dan fenomenaal. Zeker met het doel van de film in het achterhoofd, het creëren van een verhaal met een enigszins dramatische spanningsboog, zijn zij erg goed in hun opzet geslaagd."

 • Midnight Sun

  Midnight Sun

  ★★★

  "Heel veel nieuws weet deze Hollywoodproduktie niet toe te voegen, maar dat is op zich geen probleem. Er wordt goed in geacteerd, Bella Thorne en Patrick Schwarzenegger (die soms akelig veel op vader Arnold lijkt, zowel zijn gezichtsuitdrukking als stem) vormen een leuk stel en ook vader Jack wordt sympathiek en geloofwaardig neergezet door Rob Riggle. Quinn Shephard is de geijkte quirky beste vriendin, die dan weer een schattige relatie krijgt met nerd Garver (Nicholas Coombe)."

Popular reviews

More
 • Under the Skin

  Under the Skin

  ★★★★

  "De visuele kwaliteit van Glazers werk, die evengoed in een videoclip van Radiohead als een Sony-commercial kan worden gevonden, is betoverend.

  Zoals telkens blijkt in de even scherpe als bedwelmende scènes waarin de geprooide mannen naakt achter Johansson aan een bad met zwarte vloeistof inlopen. Het shot van een autorit bij duisternis, waarbij de kijker het gezicht van bestuurder Johansson ziet opgenomen in de reflectie van de voorruit, vraagt op zich al om een kunstexpositie. De overgang naar de Schotse…

 • Admiral

  Admiral

  ★★

  "Stilistisch komt ‘Michiel de Ruyter’ heroïsch over, maar daardoor ook erg gemaakt. Dit is geen oprechte vertelling, maar een gekleurde, kritiekloze en overdreven chauvinistische constructie van een waargebeurd verleden. ‘Michiel de Ruyter’ is een eenzijdige en matig uitgevoerde geschiedenisles. Zonde…"