RSS feed for cinemagazine

Favorite films

Don’t forget to select your favorite films!

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Redoubtable

  Redoubtable

  ★★★★

  "In ‘Le redoutable’ maakt regisseur Michel Hazanavicius regelmatig een knipoog naar de beeldtaal van Godard, en geheel tegen Godards artistieke opvattingen in, in deze periode, valt er ook nog wat te lachen. Bijvoorbeeld in de scène waarin Godard en Anna poedelnaakt door hun huis lopen en zich afvragen waarom er zoveel naakt in films zit. Maar wat vooral beklijft is het subtiele spel van Louis Garrel en Stacy Martin, dat de tot mislukken gedoemde relatie van Godard en Wiazemsky invoelbaar maakt."

 • Vivre Sa Vie

  Vivre Sa Vie

  ★★★★

  "Terwijl Nana door iedereen in de steek wordt gelaten, vraagt Godard de kijker om een beetje verliefd te worden op zijn kwetsbare, kettingrokende personage, en voor wie dat lukt, is ‘Vivre sa vie’ op zijn mooist."

Popular reviews

More
 • Under the Skin

  Under the Skin

  ★★★★

  "De visuele kwaliteit van Glazers werk, die evengoed in een videoclip van Radiohead als een Sony-commercial kan worden gevonden, is betoverend.

  Zoals telkens blijkt in de even scherpe als bedwelmende scènes waarin de geprooide mannen naakt achter Johansson aan een bad met zwarte vloeistof inlopen. Het shot van een autorit bij duisternis, waarbij de kijker het gezicht van bestuurder Johansson ziet opgenomen in de reflectie van de voorruit, vraagt op zich al om een kunstexpositie. De overgang naar de Schotse…

 • Admiral

  Admiral

  ★★

  "Stilistisch komt ‘Michiel de Ruyter’ heroïsch over, maar daardoor ook erg gemaakt. Dit is geen oprechte vertelling, maar een gekleurde, kritiekloze en overdreven chauvinistische constructie van een waargebeurd verleden. ‘Michiel de Ruyter’ is een eenzijdige en matig uitgevoerde geschiedenisles. Zonde…"