• Beau Is Afraid

  Beau Is Afraid

  ★★★½

  A legnagyobb horror, ha anyád nem fogad el. Ebben elég jó ez a film, de minden virtuóz ábrázolásmódja ellenére is túl sok ez három órában. Még a groteszk humorával együtt is. A vége elég szájbarágós, de nem bántam, mert így is annyi szürrealizmus és mindfuck van benne, hogy az bőven ad muníciót egy többesélyes értekezéshez.

  Egy kis érdekesség: épp a Tantrát olvasom Oshótól, ami bár egy szörnyű könyv, vannak találó megállapításai, és ez a film tökéletesen illusztrálja azokat. Osho szerint kb. ennyire szörnyű a világ - én azért nem vagyok meggyőzve.

 • Shazam! Fury of the Gods

  Shazam! Fury of the Gods

  ★★½

  Kb. olyan béna, mint a Hangya 3, csak nem olyan fárasztó. A meta poénok viszont nagyon is azok. Egy ilyen filmnek másfél órásnak kellene lennie.

 • Ant-Man and the Wasp: Quantumania

  Ant-Man and the Wasp: Quantumania

  ★★½

  Uramatyám, ez kritikán aluli. SEMMI ötletük nem volt, hogy mit lehetne kezdeni ezekkel a figurákkal, csak ki kellett pipálni egy strigulát Feige premiernaptárában. Scott félti a lányát, Cassie egy okoskodó, hisztis picsa, Janet pedig nem mond el valamit. És 40 percig ezeket a köröket futják. Aztán meggondolják magukat, mert csak, és így sem lesz jobb semmi.

  De legalább Hank menő!

 • Rendszerhiba - A magyar film el nem mondott története

  Rendszerhiba - A magyar film el nem mondott története

  ★★★

  Sok újdonsággal nem szolgál, de hát én ebből írtam a szakdolgozatom. Rengeteg hozzáfűznivalóm lenne, de alapjaiban nem rossz ez, valamennyire kirajzolódnak belőle a gondolkodásmódbeli különbségek.

  Havas Ágit meg sem említik, az komoly hiba, de tetszett, hogy nem vált a vége egy ilyen kesergős panaszkodássá.

 • nyílnak befelé ablakok

  nyílnak befelé ablakok

  ★★★★

  Bírom a bandát, egy rész volt a dokuban ami nagyon tetszik, mert mostanában végülis én is pont ebben vagyok benne, mikor a srác a ying yang ról dumál, hogy meg kell élni a jót is a rosszat is, csak éppen nem mondja ki.

 • Ad Astra

  Ad Astra

  ★★★★½

  Ezúttal kifejezetten a hangulata miatt néztem meg. Érdekes, hogy ezzel mennyire jól képes kompenzálni a szájba rágósabb részeket is.

  Ami újat adott, az Tommy Lee karaktere. Egészen szomorú és lehangoló, egyszerre mélyen emberi és embertelen, ahogy ez a megszállott figura viselkedik.

 • Peter Pan & Wendy

  Peter Pan & Wendy

  ★★★

  Nagyon jól indul, de ahogy megérkezünk Sohaországba, szétesik az egész, rengeteget magyaráznak, monologizálnak benne, kifejezeten untam. De a gyereknek tetszett.

 • Guardians of the Galaxy Vol. 3

  Guardians of the Galaxy Vol. 3

  ★★★★★

  A felszínen lövöldöznek, robbantgatnak, hülyéskednek, de a sorozat arról szól hogy egy csapat elcseszett figura egymásra támaszkodva emelkedik felül a káoszon, és így mentik meg nem csak a világot, hanem saját magukat is. Ezt lehetett várni Gunntól, és be is váltotta a zsetonokat, az utolsó rész nem tesz hozzá az előzőekhez*, de nem is ismétli önmagát.

  Az a legnagyszerűbb benne, hogy nagyon nagyon egyszerű a sztori, de annyira a karaktereiből táplálkozik, hogy működik, miközben Gunn ezerrel szórja ránk az elborult…

 • Free Guy

  Free Guy

  ★★★½

  Ugyanolyan súlytalan, kedves film, de most jobb hangulatban fogott meg, az első fele olyan bájos, hogy végig mosolyogtam.

 • Lady Bird

  Lady Bird

  Top10 teen
  collider.com/highest-rated-teen-movies-letterboxd/?utm_term=Autofeed&utm_campaign=Echobox-CL&utm_medium=Social-Distribution&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2RpiLZ13wLzjffm25rJdw0gDR_AfZAB7fgP0-bH8aiJqK7l7oc5re-23E#39-lady-bird-39-2017

 • Zodiac

  Zodiac

  ★★★★

  Anno nagyon száraznak tűnt, és hiányérzetet hagyott az ügy kvázi megoldatlansága, de most nagyon is élveztem, ahogy Fincher elveszik a részletekben, ahogy a hősök megpróbálják kirakosgatni a mozaikokat, miközben a saját életük szétesik, ahogy nem túl belemenősen, de felvillantja az ügy társadalmi hatásait, hogy eleve milyen furcsa mechanizmusok munkálkodnak Amerikában.

  A pincés jelenet mesteri, nagyon ügyesen építkezik, és a végkifejletet nézve valójában egy műfaji-fricska.

  Fincher-rajongók körében ezzel kezdődött a rendező lejtmenete, mert mindenki egy új He7ediket várt. Hát nagyon nem lett az, a sztorira nem ad sokat, sőt, ilyen furcsa dokumentarista puritánság jellemzi. Nem tökéletes film, de nagyon is fincheres.

 • The Haunting of Hill House

  The Haunting of Hill House

  ★★★

  MANDALORIAN S03

  Mehh. A második évadnak voltak erősebb pillanatai, és ennyi. Nem áll ez össze, a folyamatos mellékküldetéseket még csak megszokja az ember, de az akciók zöme olyan jellegtelen, hogy hiába a potenciál, nem lesz belőle kis-képernyős mozi.