RSS feed for Dániel

Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • That Lovely Green Grass

  That Lovely Green Grass

  ★★★★

  Akárcsak a Hahó, Öcsi!, ez az ifjúsági film sem tudta maradéktalanul rabul ejteni a szívemet, pedig aranyos, meg minden, és az elődjénél még egységesebb is. Hogy miért? Rejtély! Hangulat rendben, színészek jók, nosztalgia kimaxolva... Jó volt, tetszett, de ennyi. (10/8)

 • American Grindhouse

  American Grindhouse

  ★★★★½

  80 perc egy témáról, amiről 800 is kevés lenne, és mégis: ha egyetlen gyorstalpalóból kell megismerkedni az amerikai kispiszkosok (és üzemeltetőik, az ott játszott filmek stb.) történetével, ez legyen az. Intenzív, ügyes doku értő megszólalókkal. (10/9)

Popular reviews

More
 • Like Father, Like Son

  Like Father, Like Son

  ★★★★½

  Nehéz téma értő, érzékeny, elgondolkodtató feldolgozása. A színészek kiválóak (a gyerekek is!) a rendezés szintén, még a - relatíve - lassú tempóval sincs gond, mert nézőként folyamatosan együtt agyalunk a főszereplővel, vitatkozunk vele, próbáljuk átélni a helyzetét stb. (10/9)

 • Airplane!

  Airplane!

  ★★★★★

  (ezredszerre)
  Még ennyi év elteltével is tud meglepetést okozni: FLYING HIGH! az egyik (= ausztrál) címváltozata! Most már csak az van hátra, hogy a klasszikus magyar szinkron nélkül is megnézzem egyszer, mert pár poént nem sikerült jól átadni, ez tuti. (10/10)
  .
  ..
  ... És ne szólítson Verának!