RSS feed for Kristofer

Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Ibiza

  Ibiza

  ★½

  Ett par bra garv från den odrägliga chefen är enda behållningen från denna skräpfilm som skulle kunna ha gjorts 1985. Uselt manus. Begåvade Gillian Jacobs förtjänar bättre än såhär.

 • Shed No Tears

  Shed No Tears

  ★★

  En film som bara har två lägen: total eufori och total ångest. Blir snabbt väldigt tröttsam således. Det jag uppskattade dock var min hemstad i en vacker digitalisering. Pålitlig reklamfotokvalitet som förväntas av en Acneproduktion (se ”Flickan”), däremot finns det ju en rad gravt komiska geografiska missar. Manusmässigt himlar man med ögonen, den är väl snäppet bättre än Peter Birros miniserie ”Viva Hate” om nu nån minns detta debacle. Håkans fina lyrik intas bäst på skiva.

Popular reviews

More
 • Paul Williams Still Alive

  Paul Williams Still Alive

  ★★½

  Kessler kanske är den klantigaste och mest inkompetenta dokumentärfilmare jag stött på. Trots detta är filmen rätt kul att titta på, dels för att man egentligen inte fattar hur stor Paul Williams var på 70-talet och dels för att det är rätt kul att skratta med skämskudde ("The Office"-style) åt Kesslers tafatta försök till att socialisera med Williams och skapa narrativ. Endast för Williamsfans, andra kan skippa den.

 • The Trip to Spain

  The Trip to Spain

  ★★½

  Klart svagast av Trip-filmerna. Även om man blir stundtals road av de två huvudrollernas lek med imitationer av Stora Brittiska Män så märker man redan nu att konceptet börjar gå på tomgång. Och varken maten eller naturvidderna kändes särskilt inbjudande denna gång heller. Nä, nu stänger vi köket, va?