RSS feed for Kristofer

Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • The Vault

  The Vault

  Skräpig klichéfylld B-skräckfilm andas examensfilm. Hade kunnat vara slötittningsbar ifall John Carpenter hade redigerat manuset och gjort den 1983, men år 2018.... nä tack.

 • Annihilation

  Annihilation

  ★★

  Ok, det var inte många sekunder av denna film som var tagna från Vandermeers roman med samma namn. Sådana här avvikelser - och det gäller många filmatiseringar - blir problematiska när man anammar en romans titel. Jag hade varit mer ok med att man döpt filmen till något annat för att visa att den vill stå på egna ben men lutar sin premiss på annat existerande material (Lex Blade Runner). Och när Garland ska försöka sig på att överföra romanens…

Popular reviews

More
 • Paul Williams Still Alive

  Paul Williams Still Alive

  ★★½

  Kessler kanske är den klantigaste och mest inkompetenta dokumentärfilmare jag stött på. Trots detta är filmen rätt kul att titta på, dels för att man egentligen inte fattar hur stor Paul Williams var på 70-talet och dels för att det är rätt kul att skratta med skämskudde ("The Office"-style) åt Kesslers tafatta försök till att socialisera med Williams och skapa narrativ. Endast för Williamsfans, andra kan skippa den.

 • The Trip to Spain

  The Trip to Spain

  ★★½

  Klart svagast av Trip-filmerna. Även om man blir stundtals road av de två huvudrollernas lek med imitationer av Stora Brittiska Män så märker man redan nu att konceptet börjar gå på tomgång. Och varken maten eller naturvidderna kändes särskilt inbjudande denna gång heller. Nä, nu stänger vi köket, va?