RSS feed for Ferenc

Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Powers of Ten

  Powers of Ten

  ★★★★★

  Kelt hívta fel rá a figyelmemet a Rakasz hírlevélben, hogy Tilda Swinton mondta, hogy ez a film változtatta meg az életét.

  Itt lehet megnézni: youtu.be/0fKBhvDjuy0

  Tilda különben azt meséli róla (itt: youtu.be/q0XkPo1P360 ), hogy nyolcévesen látta a tévében (ami képtelenség, mert 17 éves volt, amikor ez a film készült), és nagyon sokáig azt hitte, hogy csak álmodta az egészet, aztán 10-12 évvel ezelőtt mesélt róla valakinek, és ő megmutatta neki ezt a filmet.

 • Élesztő

  Élesztő

  ★★★★

  Remekműgyanús!

Popular reviews

More
 • Satantango

  Satantango

  ★★★★★

  Fantasztikus élmény volt megint. Remélem, most már gyakrabban fogja vetíteni a Cirkó (úgy tudom, azért nem nyomták már egy ideje, mert átálltak digitálisra, és mostanáig a Sátántangóból meg csak celluloid-kópia volt), mert én is szeretném évente egyszer megnézni, mint Susan Sontag!

  Most azt vettem észre, hogy a színészek között csak egyetlen gyenge láncszem van számomra, és az szegény Kamondi, aki sztem tök modorosan nyomja, az új kedvencem pedig Gaál Erzsi, akinek sajnos nem volt elég feladata, de amikor megszólal, az…

 • Our Time

  Our Time

  ★★★★½

  Nyitva + Sátántangó = Our Time

  Ez egy igazán csodálatos élmény volt. A Hold utcában parkoltam, megyek a Toldi felé és ott nyomogatja a mobilját Timothée Chalamet a Kispiac előtt, na, ettől máris felderültem, aztán a mozinál egy csomó ismerős (Janka, Reisz, Jakab Juli, Gyenge, Bálint Dani, Bognár stb.) pedig már készültem, hogy írok egy keserű tweetet arról, hogy nem igaz, hogy egy kétmilliós világvárosban, nem tudunk megtölteni egy 200 fős termet az új Reygadas-film vetítésén, amit csak egy alkalommal…