Favorite films

Don’t forget to select your favorite films!

Recent activity

All
 • Minions: The Rise of Gru

  ★★★½

 • Lightyear

  ★★★

 • Veneciafrenia

  ★★½

 • In Front of Your Face

  ★★

Recent reviews

More
 • Minions: The Rise of Gru

  Minions: The Rise of Gru

  ★★★½

  Čari roditeljstva serijal.

  Pretpremijera nakon par meseci pitanja kad će Minions doći na program nakon što je mladi gospodin video reklamu i gutao trilere.

  Kao "prequel" je sasvim solidan, a post-hippie estetika 70-ih je sjajna kulisa. O samim minionima ne saznajemo ništa novo, oni su i dalje prisutni uglavnom u masi iz koje se izdvajaju 3-4 individue. Jezik im je i dalje nedokučiv, ili pre nemušt, što pojačava utisak nepreglednog mnoštva. Gru kao dečak je baš onakav kakvim ga možemo…

 • Lightyear

  Lightyear

  ★★★

  Soks je toliko sladak i simpatičan da će bez problema zasjeniti našeg ,,drčnog“ protagonistu. To samo po sebi nije toliki problem za sam film, ali pomalo ruši logiku da bi dječaku Endiju, u toj konkurenciji, Baz bio i ostao omiljeni lik čiju bi igračku želio

  www.pobjeda.me/clanak/lightyear-robo-macak-gazduje-kosmosom

Popular reviews

More
 • The House That Jack Built

  The House That Jack Built

  Well, fuck you Lars von Trier. Fuck your depression, self-loathing and, most of all, the nerve to try to pull it through a half-cooked metaphor with a serial killer in its centre. Fuck your Jack and the house he has never built (ups, spoiler). Fuck the broken jack he uses as tool in the first murder he describes as an incident.

  Fuck your fear of flying that makes you trying poorly to “design” the Pacific Northwest somewhere in the forests…

 • Quo vadis, Aida?

  Quo vadis, Aida?

  ★★★★½

  Da je ovdje riječ o nekoj drugoj, normalnijoj godini, film profila „Quo vadis, Aida“ bi svakako dobio više prilika za festivalsko prikazivanje, premda ni ovogodišnji „score“ nikako nije loš: premijera u glavnom natjecateljskom programu Venecije, festivalske projekcije u Torontu, Hamburgu i Tallinnu, te nagrade u Antalyi, El Gouni i Jerusalemu. Kritike koje dobiva na globalnom nivou uglavnom su pohvalne, a isto važi i za regionalni nivo gdje je film dostupan preko internetske platforme sarajevskog Kina Meeting Point.

  Kao ideja-vodilja za…