RSS feed for Francisco

Favorite films

Don’t forget to select your favorite films!

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • The Sower

  The Sower

  ★★★★

  Le Semeur vertelt het verhaal van een afgelegen dorp in de Franse bergen in de 19e eeuw. Napoleon III heerste met harde hand. Alle mannen uit het dorp werden gevangen genomen en afgevoerd zonder dat duidelijk was of ze ooit terug zouden keren. De vrouwen staan er alleen voor en gaan verder als zelfvoorzienende gemeenschap. Dat mannenloze bestaan heeft als nadeel dat ze zich niet kunnen voortplanten. Ze spreken af dat mocht er ooit een man komen ze hem gezusterlijk…

 • Little White Lies 2

  Little White Lies 2

  ★★★

  Niet zo goed als ik hoopte maar dat is het lot van vele sequels. Het eerste deel, Les Petits Mouchoirs, raakte me jaren geleden als een mokerslag. Een groep vrienden, een droomplek, een ideale vakantie die zich ontrafelt in alle menselijke tekortkomingen. In dit vervolg is het verhaal min of meer andersom: alles is een puinhoop en ze proberen er nog wat van te maken. 

  De acteurs zijn geweldig maar hun karakters zijn als cocktailprikkers, ze serveren een kant-en-klaar hapje…

Popular reviews

More
 • Our Time

  Our Time

  ★★★

  ‘French’ relationship drama in Mexican style. Strong atmosphere, beautifully shot.  Resonates longer than expected.

 • Un homme pressé

  Un homme pressé

  ★★★

  Komedie over drukke zakenman die beroerte krijgt en de controle over z’n drukke leven - en taal - verliest. Of liever gezegd, daardoor het echte leven ontdekt. Geïnspireerd door het waar gebeurde verhaal van een Peugeot-topman. De vele dramatische verhaallijnen lopen de humor en het bijbehorende optimisme nogal eens voor de voeten. Knappe ondertitels met mooie vondsten voor de vele woordgrappen.