Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: The Rise of Skywalker ★★½

Då har man sett senaste star wars filmen. Bara ett halvår efter premiären!

Hört mycket negativt på förhand så hade inte direkt särskilt stora förväntningar i förväg. Och bra kanske var det. För jag blev nu istället positivt överaskad.
Men det betyder inte att jag tyckte den var bra. Orkar inte skriva så ingående men kort sagt tyckte jag den var.
Rörig, weird, platt, stressad, uppskruvad.. Ja. Den kändes inte alls som ett avslut i en trilogi. Är inte påläst så har inte koll på om alla filmerna var skrivna ihop med en röd tråd igenom.
För att för min del var den inte alls som ett avslutande mål. Utan var liksom ingen bra uppbyggnad från de förra. Istället bygger de massa random band med nytt folk i den här istället och rör ihop det.
Tyckte första filmen var bra med de här två har varit riktigt svaga..

Men ljusglimtar finns. En del coola action scener och några bra komiska ögonblick.
Scenen där Rey manipulerar två stormtropers med sitt jedi mind trick. Och Poe säger till Finn. "do You think she does that with us?" fick mig att roflmao!
Gillar också Kylo Ren! Tycker han lätt har varit det bästa med den här trilogin. Rey däremot har varit lite väl platt för att vara huvudkaraktären. Aldrig riktigt känt att hennes hat känts äkta utan hon känns bara genom god och tråkig helt enkelt. Har allt som en klassik film hjälte "ska ha". Snygg, stark, snäll helt enkelt. Lite kul att hon visade sig vara Palpatines barnbarn. Men det här med släktband är lite A och O i star wars så blev inte så överaskad direkt.

Men men nu har man sett den.