Intresseklubben Antecknar

Intresseklubben Antecknar

HQ

Intresseklubben Antecknar är en filmpodcast av och med Per Perstrand, kommunikatör, och Jesper Wiking, grafisk formgivare.

🤓 Lyssna på Apple Podcasts | Spotify | SoundCloud eller där poddar…

Stories

High Noon i rymden

Vi firar filmåret 1981 med en genomgång av IKA-favoriten Outland av Peter Hyams, samt en grabbnäve andra 40-åriga godbitar. Mycket nöje!

Frågelådan

När reste vi oss senast upp i vredesmod och lämnade en film? Är film bäst hemma eller på bio? Vilka är våra absoluta favoritfilmer? Vilka filmer skäms vi för att vi älskar, och vilka komedier gillar vi allra mest?

Ariel & The Straight Story

På uppdrag av våra medlemmar Jesper Källgren och Johan Ander lyser vi upp det glåmiga decembermörkret med tvenne mästerverk, nämligen Aki Kaurismäkis lakoniska gangsterpärla Ariel (1988) samt David Lynchs fridsamma hjärtvärmare The Straight Story (1999).

Mysfilmer

Decembermörkret och utegångsförbudet håller oss i ett iskallt järngrepp, så för att mota ågren i grind bjussar vi på en special om MYSFILMER! De filmer vi alltid kommer tillbaka till, som en varm och gosig kofta.

Lifeforce – när Tobe själv får välja

Lagom till Alla helgons blodiga natt erbjuder vi ett säsongsmässigt filmtips! Vi följer upp Poltergeist från förra året med en av Tobe Hoopers mesta filmer, nämligen Lifeforce (Rymdens vampyrer) från 1985! Vampyrer, zombietumult, storvulen musik och grälla replikleveranser, vad mer kan man önska en mörk oktoberkväll? Mycket nöje!

"I'm walkin' here!!"

På uppdrag av våra Patrons, Jonas Desai och Petra Ahlin, tar vi oss an två önskefilmer! Clint Eastwoods förbisedda A Perfect World (1993) och John Schlesingers mästarstycke Midnight Cowboy (1969).

Prince of Darkness

Vad är väl somrigare än John Carpenters ödesmättade belägringsrysare Prince of Darkness från 1987? Vi ser om en förnämlig bluray-utgåva och diskuterar även olika musikers rollinhopp på stora duken.