Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • The Forty-Year-Old Version

  The Forty-Year-Old Version

  ★★★

  Helt okej. Ofta kul, ibland på någon slags meta-nivå. Kunde ha klippts ner lite.

  Såg den hemma med Hedvig.

 • Feels Good Man

  Feels Good Man

  ★★★★

  Internetkultur är konstigt och svårt att hänga med i. Den här filmen dokumenterar ett av många på ytan obegripliga memes och gör det väl. Filmen har ett bra tempo och går in lagom detaljrikt i den förförståelse som krävs för att hänga med i huvudberättelsen. Bra klipp, bra ljud, bra animation, osv.

  Bästa i filmen är såklart när Richard Spencer får en smäll :) Antifascism är självförsvar.

  Såg dem hemma med Hedvig.

Popular reviews

More
 • The Trial of the Chicago 7

  The Trial of the Chicago 7

  ★★★★

  Jag älskar courtroom dramas och tycker att detta är en bra sån. Det är såklart alltid kul när snuten framställs som svin och den radikala vänstern i positiv dager men ha klart för er att detta är en film för amerikanska liberaler. De deltagande organisationernas antikapitalistiska ideologi presenteras inte alls, trots att det ju trots allt var en politisk rättegång (där måltavlan alltså inte var amerikanska liberaler utan amerikanska socialister). Givetvis får Svarta pantrarna och Bobby Seale allt för lite…

 • Shirley

  Shirley

  ★★★

  Obehaglig och bra. Missförstå mig inte - det är inte skräck. Det är bara obehagligt. (Och bra!) Alla i filmen borde få gå i terapi. De mår inte bra.

  Skulle fått högre betyg om det inte vore för att jag inte är så förtjust i den här sortens obehag. Att känna till filmens karaktärer och deras verk sen innan (Shirley Jackson är amerikansk skräckförfattare och The Lottery, som Rosie läser i öppningsscenen, är ett av hennes mest kända verk) hade nog också förhöjt upplevelsen lite.

  Elisabeth Moss gör ett mycket bra jobb.

  Såg den hemma med Hedvig.