Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Kajillionaire

  Kajillionaire

  ★★★

  Den här filmen känns som en amerikansk tolkning av Shoplifters, den japanska filmen från häromåret. Är det en genre (där även Parasite passar in) nu?

  Filmen var lite seg i början men tog sig efter ett tag. Helt ok in alles men lär inte bli några priser att tala om direkt.

  Såg den hemma med Hedvig.

 • The Boys in the Band

  The Boys in the Band

  ★★

  Jag har efter att jag såg filmen förstått att det är en remake på samma titel från 1970. Men det som lär ha varit en revolutionerande samtidsskildring av en underrepresenterad grupp då är mest ganska konstigt nu. Festens värd genomgår en snabb humör- eller personlighetsförändring efter en liten bit och sen är det jävligt weird. Ska dock sägas att den ej blev tråkig.

  Fin inredning även.

  Såg den hemma med Hedvig och Mika.

Popular reviews

More
 • The Trial of the Chicago 7

  The Trial of the Chicago 7

  ★★★★

  Jag älskar courtroom dramas och tycker att detta är en bra sån. Det är såklart alltid kul när snuten framställs som svin och den radikala vänstern i positiv dager men ha klart för er att detta är en film för amerikanska liberaler. De deltagande organisationernas antikapitalistiska ideologi presenteras inte alls, trots att det ju trots allt var en politisk rättegång (där måltavlan alltså inte var amerikanska liberaler utan amerikanska socialister). Givetvis får Svarta pantrarna och Bobby Seale allt för lite…

 • Shirley

  Shirley

  ★★★

  Obehaglig och bra. Missförstå mig inte - det är inte skräck. Det är bara obehagligt. (Och bra!) Alla i filmen borde få gå i terapi. De mår inte bra.

  Skulle fått högre betyg om det inte vore för att jag inte är så förtjust i den här sortens obehag. Att känna till filmens karaktärer och deras verk sen innan (Shirley Jackson är amerikansk skräckförfattare och The Lottery, som Rosie läser i öppningsscenen, är ett av hennes mest kända verk) hade nog också förhöjt upplevelsen lite.

  Elisabeth Moss gör ett mycket bra jobb.

  Såg den hemma med Hedvig.