Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Better Days

  Better Days

  ★★★★

  Den här är både snyggt filmad och gripande/spännande. Tonåringars dumdristighet har ju varit bra stoff för kärlekshistorier länge (jmfr Romeo och Julia).

  Kul också med lite inblick i det kinesiska utbildningsväsendet, med högskoleprovet-on-steroids i centrum.

  Såg den hos Per med densamme och Hedvig.

 • Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

  Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

  Den här var faktiskt ganska kul men lite för tramsig för ett högre betyg. Skämten om finanskrisen var roligast. Den Oscars-nominerade låten är väldigt fin.

  Såg den hemma med Hedvig.

Popular reviews

More
 • The Midnight Sky

  The Midnight Sky

  Det är kränkande mot rymden att det göra så många dåliga science fiction-filmer. Det finns så mycket riktigt bra science fiction-litteratur, ändå trycks filmer som den här och Ad Astra ut hela tiden. Varför? Vad är målgruppen? Hur kan de gå med vinst? Obegripligt.

  Såg den hemma med Moa. Moa är en liten katt och var inte så fokuserad på filmen men jag uppskattade sällskapet.

 • The Trial of the Chicago 7

  The Trial of the Chicago 7

  ★★★★

  Jag älskar courtroom dramas och tycker att detta är en bra sån. Det är såklart alltid kul när snuten framställs som svin och den radikala vänstern i positiv dager men ha klart för er att detta är en film för amerikanska liberaler. De deltagande organisationernas antikapitalistiska ideologi presenteras inte alls, trots att det ju trots allt var en politisk rättegång (där måltavlan alltså inte var amerikanska liberaler utan amerikanska socialister). Givetvis får Svarta pantrarna och Bobby Seale allt för lite…