Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • I'm Your Woman

  I'm Your Woman

  ★★★★

  Väldigt snygg film. Lite seg i början men tycker det är bra stämningsbyggande. Håller sig spännande ända till slutet. Har ett perspektiv som desperat saknas i genren.

  Såg den hemma med Hedvig.

 • Promising Young Woman

  Promising Young Woman

  ★★★★

  Tycker att den här var bra, spännande, välgjord. Väl spelat av Mulligan (och övriga), kul variation på känt och alltid aktuellt tema. Tycker inte att den är särskilt förutsägbar vilket thrillers tyvärr ofta är. Är tveksam till kategoriseringen "thriller".

  Det finns metervis att säga om filmen ur ett feministiskt perspektiv så kan varmt rekommendera att läsa lite andra recensioner här på Letterboxd.

  Såg den hemma med Hedvig.

Popular reviews

More
 • The Midnight Sky

  The Midnight Sky

  ★★

  Det är kränkande mot rymden att det göra så många dåliga science fiction-filmer. Det finns så mycket riktigt bra science fiction-litteratur, ändå trycks filmer som den här och Ad Astra ut hela tiden. Varför? Vad är målgruppen? Hur kan de gå med vinst? Obegripligt.

  Såg den hemma med Moa. Moa är en liten katt och var inte så fokuserad på filmen men jag uppskattade sällskapet.

 • The Trial of the Chicago 7

  The Trial of the Chicago 7

  ★★★★

  Jag älskar courtroom dramas och tycker att detta är en bra sån. Det är såklart alltid kul när snuten framställs som svin och den radikala vänstern i positiv dager men ha klart för er att detta är en film för amerikanska liberaler. De deltagande organisationernas antikapitalistiska ideologi presenteras inte alls, trots att det ju trots allt var en politisk rättegång (där måltavlan alltså inte var amerikanska liberaler utan amerikanska socialister). Givetvis får Svarta pantrarna och Bobby Seale allt för lite…