Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Dear Comrades!

  Dear Comrades!

  ★★★

  This review may contain spoilers. I can handle the truth.

  Med ett visst intresse för realsocialismens historia och därmed en del förkunskaper tror jag att den här filmen är intressantare för mig än för andra (i sammanhanget vill jag lyfta podden Eld & Rörelses avsnitt om kosackernas historia).

  Filmen är tekniskt välgjord med bra skådespeleri, vackert foto och så vidare. Men det allra mest spännande är ändå hur karaktärerna förhåller sig till Sovjetunionen - vår huvudperson ser den uppenbara korruptionen och hyllar Stalins minne, för han skulle aldrig tolererat sådant, medan…

 • Minari

  Minari

  ★★★

  This review may contain spoilers. I can handle the truth.

  Den här filmen är ganska tråkig tyvärr. Det finns många element jag gillar men de förblir i stort sett outnyttjade. Trots att så mycket av filmen kretsar så mycket kring mat - mormors stora påse med chilipulver, hela idén om att odla koreanska grönsaker - så är det enda vi får se om färdiglagad mat ett klipp där Paul tycker att kimchi är gott. Jag vill se mer bibimbap!

  Kärnan i filmen är förstås relationen mellan David och hans mormor.…

Popular reviews

More
 • The Father

  The Father

  ★★★★

  Mer tidsmässigt förvirrande än Tenet. Det är förståeligt att det är en filmatisering av en teaterpjäs, och det är en väldigt välgjord sådan. Klockan, kycklingen, tavlan, köket - rekvisitan här är genomtänkt och utförd med precision. Filmen kretsar förstås kring Anthony Hopkins, som sen Westworld är en favorit, som snabbt hoppar mellan att vara en jobbig gubbe och en sorglig gammal man jag gråter för. (När eftertexterna började rulla kunde jag inte prata.)

  Kommer eventuellt drömma mardrömmar om demens.

  Femte filmen på Göteborgs filmfestival. Såg den hemma med Hedvig.

 • The Midnight Sky

  The Midnight Sky

  ★★

  Det är kränkande mot rymden att det göra så många dåliga science fiction-filmer. Det finns så mycket riktigt bra science fiction-litteratur, ändå trycks filmer som den här och Ad Astra ut hela tiden. Varför? Vad är målgruppen? Hur kan de gå med vinst? Obegripligt.

  Såg den hemma med Moa. Moa är en liten katt och var inte så fokuserad på filmen men jag uppskattade sällskapet.