RSS feed for Dani

Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Aloha

  Aloha

  ★★½

  A Hawaii ábrázolás egy nagy nulla, az amerikai hadsereg teljesen inkopetens, és a film azt állítja, hogy a magántőke megjelenése az űrversenyben egy rossz dolog. Emma Stone durván túl van instruálva, össze-vissza pattog, és érthetetlenül vonzódik Bradley Cooperhez, aki fogpasztamosollyal üdvözli, hogy van egy lánya akiről az anyja elfelejtett szólni. Aki egyébként hozzáment egy csávóhoz, csak hogy megkapják a közeli sarokházat. És akinek a fia egy 20 éves házikamerával rohangálja végig a filmet, hogy aztán véletlenül pont lebuktasson egy szuper-titkos…

 • Call Me by Your Name

  Call Me by Your Name

  ★★★★

  Olyan intimitással és természetességgel beszél a homoszexualiásról, hogy az már-már zavarbaejtő. Egyedül a filmvégi nagymonológnál lehet érezni, hogy ez talán csak egy film, mert máskülönben nagyon visszafogott, óriási színészi teljesítményekkel (lehet inkább azokra adtam volna oscart), ettől lesz hiteles.

  Máskülönben pedig a tavalyi Moonlight tökéletes inverze: rendkívül művelt, felső társadalmi osztálybeliek között, elfogadó, szeretetteljes környezetben játszódik, a homoszexualitást sokkal ditektebben ábrázolja, de a szereplők ettől még nem válnak kívülállóvá, a másságukat sem szégyellik úgy, miközben az egésznek nem nagyon vannak szociális vonatkozásai, plusz végig süt a nap.

Popular reviews

More
 • 20th Century Women

  20th Century Women

  ★★★★

  Az előzetese után nem gondoltam volna, hogy ez nekem ennyire tetszeni fog. :)

 • Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

  Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

  ★★★★

  Semmi meglepő, kemény fekete humor, hülye vidéki amerikaiakkal, nulla képmutatással, és nagy adag cinizmussal. Szóval imádjuk. Én főleg azért, mert közben sugárzik belőle valamiféle atyai szeretet és megértés.