RSS feed for Dani

Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Sicario: Day of the Soldado

  Sicario: Day of the Soldado

  ★★★★½

  Óriási meglepetés, senkinek sem hiányzott, aztán mégis az év egyik legjobb filmje lett!

 • Jurassic World: Fallen Kingdom

  Jurassic World: Fallen Kingdom

  ★★★

  ‪JURASSIC WORLD - FALLEN KINGDOM: rég nem láttam ennyi idiótát egy filmben, lényegében mindenki mindig azt csinálja, amit nem kéne. Értékelendő, h új irányokat kerestek ezzel a posztapokaliptikus vonallal, de ez kevés. 6/10

Popular reviews

More
 • Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

  Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

  ★★★★

  Semmi meglepő, kemény fekete humor, hülye vidéki amerikaiakkal, nulla képmutatással, és nagy adag cinizmussal. Szóval imádjuk. Én főleg azért, mert közben sugárzik belőle valamiféle atyai szeretet és megértés.

 • Call Me by Your Name

  Call Me by Your Name

  ★★★★

  Olyan intimitással és természetességgel beszél a homoszexualiásról, hogy az már-már zavarbaejtő. Egyedül a filmvégi nagymonológnál lehet érezni, hogy ez talán csak egy film, mert máskülönben nagyon visszafogott, óriási színészi teljesítményekkel (lehet inkább azokra adtam volna oscart), ettől lesz hiteles.

  Máskülönben pedig a tavalyi Moonlight tökéletes inverze: rendkívül művelt, felső társadalmi osztálybeliek között, elfogadó, szeretetteljes környezetben játszódik, a homoszexualitást sokkal ditektebben ábrázolja, de a szereplők ettől még nem válnak kívülállóvá, a másságukat sem szégyellik úgy, miközben az egésznek nem nagyon vannak szociális vonatkozásai, plusz végig süt a nap.