• Godzilla

  Godzilla

  ★★★½

  De monsterfilm Godzilla is alweer 7 jaar oud. De tijd vliegt en ik kan het mij nog als de dag van gisteren herinneren dat ik de film in de bioscoop zag. Het is een visueel spektakel, maar het is ook een film die vooral de basis legt voor wat er in het MonsterVerse nog komen gaat. Inmiddels hebben we het reusachtige monster al in meerdere films in actie gezien. Zijn schermtijd in de film uit 2014 is ietwat beperkt, maar…

 • Ghostbusters: Afterlife

  Ghostbusters: Afterlife

  ★★★★

  Wauw... echt wauw. Ondanks dat ik de film met de dames ook erg vermakelijk vond, kan deze zeker niet tippen aan dit sterke vervolg. Waar het derde deel het nostalgische gevoel niet wist op te roepen, doet deze film dat volop! Er is ruimte voor humor, spanning en enorm veel emoties. Mooie verrassingen en herkenning voor de fans en voor de nieuwkomers een fantastische kans om kennis te maken met Ghostbusters. Een topper is het zonder twijfel en dan druk ik mijzelf nog zacht uit!

 • Titane

  Titane

  ★★½

  Je moet toch echt wel van bijzondere films houden als je van de Franse arthouse film Titane wilt kunnen genieten. In een notendop; een vrouw heeft een bijzondere seksuele aantrekkingskracht tot auto's, bedrijft er seks mee en wordt tot overmaat van ramp ook nog eens zwanger. Het is een film met diepere lagen en uiteindelijk kom je wel tot de kern. Maar geduld is wel een schone zaak terwijl je ook veel onbeantwoorde vragen zelf zo goed mogelijk moet proberen in te vullen.

 • Lake Placid

  Lake Placid

  ★★★

  Een film waarin een reuze krokodil de boel op stelten zet en onschuldige bezoekers van een afgelegen meer oppeuzelt. Dat klinkt toch goed fout en dat is het ook. Maar dat doet niets af aan het feit dat Lake Placid een zeer vermakelijke horrorfilm is waarin bloederige taferelen en komische momenten hand in hand gaan.

 • Chatter

  Chatter

  ★★½

  Chatter is een vermakelijke mix van een found footage en POV horrorfilm. Alle angstaanjagende taferelen worden via de webcams van de personages in beeld gebracht en dat leveren soms spannende fragmenten op. Echt angstaanjagend is de film niet, maar dat kan er ook mee te maken hebben dat ik dit soort paranormale praktijken al eerder en vele malen meer heb gezien. In films waarin de uitwerking van het verhaal en de acteerprestaties van de hoofdrolspelers ook net iets beter zijn.

 • Blade

  Blade

  ★★★★

  Blade is een fantastische actie-/horrorfilm waarin het bloedvergieten door de vampiers tot een halt toe wordt geroepen. Wesley Snipes is echt geknipt voor de rol van de stoere halfbloed Blade, die de vampiers met gemak aan zijn zwaard rijgt. De special en visual effects zijn erg goed evenals de bombastische actiescènes die voor het kijkplezier zorgen. En niet te vergeten de geweldige soundtrack!

 • Night of the Demons

  Night of the Demons

  ★★½

  Bloed, seks en gore zijn de ingrediënten die Night of the Demons een succesvolle horrorfilm moeten maken en daar slaagt men ook deels in. Iets meer bloot had de film niet misstaan en soms worden de slachtpartijen niet te grafisch in beeld gebracht. Het acteerwerk is zeer beneden het niveau, maar dat is voor een film als deze ook geen ramp. Iets meer huid en bloederige taferelen en Night of the Demons had met gemak 3 sterren gescoord.

 • Resident Evil

  Resident Evil

  ★★★

  Als klein jongetje was ik een enorme fan van de videogame Resident Evil. Bloedspannend en doodeng! Daar zat ik dan met de controller van de PlayStation op een donkere zolderkamer. Terwijl ik aangevallen werd door zombies, gemuteerde honden en bloeddorstige kraaien. In 2002 was dezelfde game inspiratie voor de actie/horror Resident Evil. Een vermakelijke film die wel een aantal overeenkomsten heeft met de games. Sindsdien ben ik een fan van de franchise die zeer goede en ook minder goede delen…

 • The Long Kiss Goodnight

  The Long Kiss Goodnight

  ★★★

  Om de Kerst goed af te sluiten nog even een leuke Kerstfilm gekeken. Kerstfilm? Jazeker! The Long Kiss Goodnight is een Kerstfilm. Weliswaar niet zo zoetsappig als een Love Actuelly of zo komisch als Gremlins, maar zeker een film die tijdens de feestdagen niet mag ontbreken. Een spannende actiefilm die zich rond Kerstmis afspeelt. Dus Kersttaferelen, Kerstliedjes en een pak sneeuw ontbreken niet. Evenals spannende achtervolgingen, rondvliegende kogels en een opstapeling van lijken.

 • Love Actually

  Love Actually

  ★★★½

  Ja ja! Ein-de-lijk heb ik volgens velen dé ultieme Kerstfilm gezien. Love Actually is inderdaad een hele leuke Kerstfilm. Vol mierzoete momenten waarbij het glazuur spontaan van je tanden springt. Het is "All You Need Is Love", "Het spijt me", "Love letters" en "The Honeymoon Quiz" in één en alle onmogelijke, onvoorstelbare, logische en afgezaagde liefdesmomenten passeren de revue. Is dat erg? Nee! Het is een hele leuke en sfeervolle film die een warm gevoel geeft en iedereen een sprankje hoop geeft op de ware liefde. Die er al is of nog komt.

 • Gremlins

  Gremlins

  ★★★★

  Gremlins is een onvervalste Kerstfilm waarin de jonge Billy voor Kerstmis een wel heel bijzonder huisdier cadeau krijgt. De Mogwai genaamd Gizmo is een grappig en pluizig wezentje. Enorm schattig en lief. Maar zijn broertjes en zusjes zijn iets minder zachtaardig. En als Billy ze na middernacht te eten geeft, transformeren de wezentjes in afgrijselijke monsters. Die in het kleine plaatsje chaos scheppen en de boel dan ook flink op stelten zetten.

  Ondanks dat Gremlins qua verhaal niet echt op…

 • The Mask

  The Mask

  ★★★★

  Jim Carrey is één van de grappigste acteurs die er in Hollywood rondloopt en in het begin van de jaren ’90 speelde hij geweldige rollen in films, zoals Ace Ventura: Pet Detective en Dumb & Dumber. Hilarische films die ervoor zorgden dat bij mij de tranen over de wangen rolden van het lachen. The Mask van regisseur Charles Russell had ook dat effect op mij. In de komedie speelt Carrey de rol van de hopeloze romanticus Stanley Ipkiss wiens leven na…