• Apollo 13

  Apollo 13

  ★★★★

  Apollo 13 is één van de meest spannende films over ruimtereizen. Grotendeels te danken aan het meer dan overtuigende acteerwerk van Tom Hanks, Bill Paxton en Kevin Bacon. Dat het verhaal ook nog op waarheid is gebaseerd maakt de film alleen maar indrukwekkender.

 • Nope

  Nope

  ★★★½

  Jordan Peele weet met Nope opnieuw een zeer interessante film af te leveren. Een film die je laat nadenken over bepaalde dingen en zonder twijfel een duidelijke boodschap bevat. Ondanks dat de boodschap misschien niet voor iedereen even duidelijk is. Ik heb er echt van genoten. Het is wel een trage film, maar de spanning is continu aanwezig. Zeker een aanrader voor liefhebbers die het leuk vinden om de hersenen te kraken.

 • Kong: Skull Island

  Kong: Skull Island

  ★★★½

  MonsterVerse. Dat klinkt wel erg spannend en eigenlijk is dat het ook. De meeste filmliefhebbers kennen monsters zoals King Kong en Godzilla wel, maar wellicht wist je nog niet dat Godzilla uit 2014 de kick-off was voor een nieuw bombastisch universum waarin deze grootheden samenkomen. Na de spektakelfilm van regisseur Gareth Edwards volgde in 2017 de avonturenfilm Kong: Skull Island waarin de reusachtige en wereldberoemde gorilla terugkeert. En hij zal tevens te zien zijn in het aangekondigde Godzilla vs. Kong…

 • Tremors 5: Bloodlines

  Tremors 5: Bloodlines

  ★★★

  Het vijfde deel van Tremors is na het toch het zeer slechte vierde deel weer een verademing. Deze keer gaat wapengek Burt naar Afrika om nieuwe soorten Graboids, Schriekers en Ass Blasters tot een halt toe te roepen. Maar dat wordt een lastige taak als zijn douane zijn wapens heeft ingenomen. Maar dat houdt hem niet tegen om zijn missie te volbrengen. Evenals in de eerste drie delen gaan actie, horror en humor hand in hand en is het van het begin tot het einde genieten.

 • Feast III: The Happy Finish

  Feast III: The Happy Finish

  Als je denkt dat het niet nog slechter kon dan Feast II Sloppy Seconds, dan heb je het toch goed mis. Het slot van de trilogie is nog smeriger en vreemder dan zijn voorganger en ik heb de film dan ook met pijn en moeite uitgezeten.

 • Censor

  Censor

  ★★

  Censor is een hele trage horror thriller die bij vlagen interessant is, maar ik verloor toch regelmatig de aandacht. Mede te wijten aan het warrige verhaal en de middelmatige acteerprestaties. Er zitten wel een aantal mooie en bloederige kills in. Dat is dan weer een plus.

 • Antidote

  Antidote

  ★★

  Antidote mag dan geen hoogvlieger in het genre zijn, maar is vermakelijk des te meer. De film is interessant en je wil gewoon weten hoe de vork in de steel zit. En geloof mij als ik zeg dat je het einde niet ziet aankomen.

 • The Feast

  The Feast

  ★★½

  In de basis is The Feast een interessante horrorfilm, maar de film is helaas te traag en dat komt de spanning niet ten goede. Op een paar bloederige en goede fragmenten na is het een lange zit en na afloop overheerst dan ook het gevoel dat er veel meer in had gezeten.

 • Feast II: Sloppy Seconds

  Feast II: Sloppy Seconds

  ★½

  In het eerste deel van Feast zat nog enigszins een verhaal, maar in het vervolg zijn de makers het spoor volledig bijster. Het is een maffe aaneenschakeling van blote tieten, heel veel bloed en nog meer gore. Voor de liefhebber van smerige horrorfilms is deze film misschien nog de moeite waard, maar de rest kan 'm met een gerust hart links laten liggen.

 • Pleasure

  Pleasure

  ★★★

  Ik vind Pleasure een sterk drama dat goed weergeeft wat mensen moeten doen om hun dromen te achtervolgen. En dat de prijs voor het succes en het ogenschijnlijke geluk dat ze willen torenhoog is. Pleasure slaagt niet alleen vanwege het sterke verhaal, maar ook door het meer dan uitstekende acteerwerk van hoofdrolspeler Sofia Kappel.

 • Frank Herbert's Dune

  Frank Herbert's Dune

  ★★★

  Deze miniserie is zeer vermakelijk en het verhaal wordt veel beter uitgewerkt dan in de film uit de jaren '80. De kanttekeningen zijn dat de acteerprestaties soms iets te wensen overlaten en dat de special effects er te gedateerd uitzien. Zeker voor een miniserie die in 2000 is gemaakt.

 • Don't Look Up

  Don't Look Up

  ★★★½

  Don't Look Up is een ijzersterke combinatie van drama en komedie en gaat feitelijk over hoe wij als mensen serieuze problemen proberen (of denken) te tackelen. Het geeft goed weer hoe incompetent, egoïstisch en materialistisch we eigenlijk zijn. We gaan werkelijk over lijken als we maar een knaak kunnen verdienen terwijl we het liefst de kop in het zand steken als het te moeilijk wordt. Principes worden ook zonder blikken of blozen overboord gegooid voor financieel gewin of als we…