Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Bad Trip

  Bad Trip

  ★★

  Skjult kamera kan være harmløs moro: et kjøpesenter bryter ut i musikal, fremmede må avverge andres konflikter, folk på gata gir kjærlighetsråd. Bad Trip er best når den skaper helter og viser oss medmennesker.

  Dessverre er filmen mer uansvarlig enn den er godhjertet, for skjult kamera kan også være traumatiserende: noen må avverge et drapsforsøk, noen må overvære dødelig skade, en voldtekt, en hånd som rives til blods i en blender. Ekte reaksjoner kan være gøy, men ikke når reaksjonene er frykten for eget og andres liv.

 • Dunkirk

  Dunkirk

  ★★★★

  Det var ekstramaterialet som knakk meg.

  Visste du at småbåtene som seiler over kanalen i filmen er båter som faktisk seilte over kanalen i 1940? Filmskaperne har kontaktet engelskmenn som eier Dunkirk-båter og invitert dem til Frankrike for å evakuere statister, på den faktiske stranda i Dunkerque, nærmest som en gjenskapelse av den allierte tilbaketrekningen. Det er tidsriktige fly på himmelen, tidsriktige veteranskip i havnen og seks tusen statister i uniform på stranden.

  Det ligger en video på ekstramaterialet hvor flere…

Popular reviews

More
 • The Tunnel

  The Tunnel

  ★★½

  Det er tydelig at Pål Øie har bakgrunn fra skrekkfilm, for her tar alle rollefigurene de verst tenkelige beslutningene til enhver tid. Det starter lovende med redningspersonell som kan jobben sin. Panikken i tunnelen eskalerer troverdig, alarmsentralen oppfører seg profesjonelt, og evakueringen utføres systematisk. 10 minutter inn, 10 minutter ut. 10 av 10.

  Så blir det personlig.

  Rollefigurene mister hodet. De slutter å følge protokoll og de begynner å ta forhastede avgjørelser. Jeg vil se hverdagshelter i en troverdig redningsaksjon,…

 • Twilight

  Twilight

  ★★½

  Helt seriøst,

  Twilight er ikke en dårlig film. Den er intenst klein, ja, men den er også fullt funksjonell. Det er urovekkende at en 108 år gammel vampyr hungrer etter en 17 år gammel jente, men jeg er ikke den rette til å avskrive fantasien. Hvis gutter får smelte av ettergivende jenter, må jenter få lyste etter lengtende gutter.