RSS feed for Vegard

Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

  The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

  ★★★

  This review may contain spoilers. I can handle the truth.

  Bella ble besatt av Edward i Twilight, lenge før Jacob sutret seg til oppmerksomhet i New Moon og skapte suppedrama i Eclipse.

  Jeg er Team Edward. En forkjemper for fysisk tiltrekning og usunn kjærlighet. For mitt lag, er Breaking Dawn – Part 1 et lite mesterverk. Vi har overlevd melodramatikken i de første oppfølgerne og får endelig danse seiersvals. Hele den første timen av Part 1 er ønskeoppfylling. Først får vi et vakkert bryllup – en dag å huske for…

 • Twilight

  Twilight

  ★★½

  Helt seriøst,

  Twilight er ikke en dårlig film. Den er intenst klein, ja, men den er også fullt funksjonell. Det er urovekkende at en 108 år gammel vampyr hungrer etter en 17 år gammel jente, men jeg er ikke den rette til å avskrive fantasien. Hvis gutter får smelte av ettergivende jenter, må jenter få lyste etter lengtende gutter.

Popular reviews

More
 • The Painted Bird

  The Painted Bird

  ★★

  I The Painted Bird blir en ung gutt slått, sparket, pisket, dopet ned, spyttet på, voldtatt, emosjonelt ødelagt, og gjort fullstendig passiv. Filmen varer i overkant av 160 minutter, og gutten blir brutt ned i samtlige av dem. Han lever i en verden hvor spedbarn blir skutt i mødres armer, jøder blir brent levende, og kvinner blir voldtatt til døde av andre kvinner. Jeg forstår at denne virkeligheten er ment å reflektere vår egen, men jeg forstår ikke hva det er ment å formidle. Jeg sitter bare igjen med en følelse av tomhet. Lidelse gir ikke automatisk dybde. Ikke engang i forførende svart-hvitt.

 • The Tunnel

  The Tunnel

  ★★½

  Det er tydelig at Pål Øie har bakgrunn fra skrekkfilm, for her tar alle rollefigurene de verst tenkelige beslutningene til enhver tid. Det starter lovende med redningspersonell som kan jobben sin. Panikken i tunnelen eskalerer troverdig, alarmsentralen oppfører seg profesjonelt, og evakueringen utføres systematisk. 10 minutter inn, 10 minutter ut. 10 av 10.

  Så blir det personlig.

  Rollefigurene mister hodet. De slutter å følge protokoll og de begynner å ta forhastede avgjørelser. Jeg vil se hverdagshelter i en troverdig redningsaksjon,…