RSS feed for András

Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Three Identical Strangers

  Three Identical Strangers

  ★★★½

  Lépésről lépésre bizonyítja, hogy minden a genetikán múlik, majd ezt lerombolja, hogy bebizonyítsa, minden csak minta és tanulás kérdése. Ez szuper. De sajnos mintha az alkotók túlságosan bíznának a külön-külön örökbeadott ikrek történetének erejében, így a vizualitás jelentősen háttérbe szorul.

 • Brexit: The Uncivil War

  Brexit: The Uncivil War

  ★★★½

  Az HBO pazar politikai drámái után elég sovány konklúzió, hogy "de hát ők csaltak". Szerencsére azért a film elég jó pörgős és informatív volt. Már-már dokumentumfilm színészekkel, néhány nagyon jó jelenettel (pl. vidéki kampány az acélmunkásnál).

Popular reviews

More
 • Bad Poems

  Bad Poems

  ★★★★½

  Reisz Gábor kicsit meg tudja fogni az emlékezet különös tulajdonságait. Mindezt a nagyon logikátlan gyermeki gondolkodásba ültetve. Nagy bátorság azért ez a film, de nem ettől jó. Hanem hogy elmesélhetetlen dolgokról beszél, mert az emlékezés nem verbális. Az érzéseket ülteti belénk.

 • Roma

  Roma

  ★★★★½

  Mint a jó bor, az idő előrehaladtával egyre jobban tudom értékelni. Először zavart, hogy nincsenek dramaturgiai csúcspontjai. Aztán kezdtem érezni a líraiságát, a Patersonnál viszont talán örökérvényűbb. Egyre többször szemem előtt vannak a kristálytiszta fekete-fehér képek és a teljesen észrevétlenül, mégis tökéletesen megrajzolt karakterek, ami a tengerparti jelenetben csúcsosodik ki. Még nem érzem, hogy annyira univerzális lenne, mint pl. a Sráckor, de lehet, hogy eljön ez az idő.