RSS feed for sbfrog

Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • The House That Jack Built

  The House That Jack Built

  ★★★★

  Lehet merész kijelentés, de talán ez a Trier-életmű legpofátlanabb filmje.

  Egyszerre nevet a nézőjével és röhögi ki azokat, miközben a társadalmi mondanivalókkal foglalkozik - inkább álszent, mint őszinte hangvételben. Matt Dillon viszont eszméletlenül jó, teljesen dominálja a vásznat és emberarcúra szabja az amúgy eléggé őrült Jack figuráját.

 • BlacKkKlansman

  BlacKkKlansman

  ★★★★

  Az év egyik legjobbja lenne, ha nincs az utolsó 7-8 perc. Így kicsit úgy veszi ki magát, mintha Lee sem a nézőjét, sem a filmjét nem kezelné érett felnőttként.

  Ezen a malőrön kívül azonban zseniális, már-már a szatíra határain egyensúlyozó kis film ez, az ifjabbik Washington kisugárzása meg egyszer pont olyan lehengerlő lehet, mint az apjáé. Adam Driver for president!

Popular reviews

More
 • Hereditary

  Hereditary

  ★★★★½

  A Hereditary a felütése ellenére nem csak remek, de ráadásul egyedi film is. Úgy mondhatja el ezt magáról, hogy közben szinte végig a démonos horrorok toposzaiból táplálkozik, ugyanakkor ezeket Ari Aster olyan biztos kézzel és kiszámíthatatlanul helyezi sormintába, hogy az egy megfejthetetlenül jó elegyet alkot.

  Mert a robbanásszerű brutalitás, a semmiből előugró csavarok és a meghökkentő zárlat mind egy olyan nagyszerű filmélményt szolgáltat, ami nekifutásból rúgja gyomron a nézőjét, még akkor is, ha az készül rá. Aster és úgy amúgy az egész stáb munkája centire kidolgozott, külön öröm látni a mértani pontossággal beállított képeket - ilyen elidegenítő hatását egy szépen berendezett háznak talán Polanskinál láttam utoljára.

 • Get Out

  Get Out

  ★★★★★

  Ritkán van olyan film, amelyet ennyiszer megnézek, mint a Get Out-ot. Ez persze többet is jelent annál, mint hogy simán jó alkotásnál van dolgunk: Jordan Peele rendezése olyan erős szerkezettel rendelkezik, aminek jót tesz az újranézés, sőt, kifejezetten elvárja azt.

  Mert az általában fenn álló eset ellenére a Get Out-ot nem hogy elrontja a végső csavar ismerete, hanem értelmet ad rengeteg olyan vadhajtásnak, amely első nézésre talán idegesítette a nézőjét. A képsorok mögött rejlő feszültség pedig nem hogy elül a…