RSS feed for sbfrog

Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Glass

  Glass

  ★★½

  Az egész olyan, mint egy rosszul sikerült rajongói munka, vagy egy 20 perces sztori 2 órára nyújtott változata.

  Nincsenek benne igazi tétek, az érzelmi motivációk mélysége is bántóan hiányzik, a történetvezetés meg egész egyszerűen értékelhetetlen, ahogy konkrétan a párbeszédek mélysége is.

  Shyamalan láthatóan nem rendelkezett túl sok ötlettel azzal kapcsolatban, hogy mégis milyen koordináta rendszerben hozza össze ezt a három karaktert. A Glass talán épp emiatt lett ilyen összecsapott-jelleget öltő, felületes élmény, ugyanakkor a helyzetén a színészek teljesítménye sem segít…

 • Creed II

  Creed II

  ★★★

  A Creed második felvonása mondhatni kellemes csapdahelyzetben volt: az első rész által kitaposott úton haladni egyszerre áldás és átok is. A sportfilmek műfajában egyedit alkotni egyébként sem könnyű feladat, Coogler az első részben viszont azt érte el, hogy a már ismert toposzokat kicsit másként, őszintén egymás mellé helyezve egy egészen kiváló filmélményt és nem utolsó sorban egy erős karaktert kaptunk.

  Sejthető volt, hogy ez a remek egyedi hang valamelyest csorbulni fog a rendezőváltásnak "köszönhetően", a Creed 2 azonban sokkal inkább…

Popular reviews

More
 • The House That Jack Built

  The House That Jack Built

  ★★★★

  Lehet merész kijelentés, de talán ez a Trier-életmű legpofátlanabb filmje.

  Egyszerre nevet a nézőjével és röhögi ki azokat, miközben a társadalmi mondanivalókkal foglalkozik - inkább álszent, mint őszinte hangvételben. Matt Dillon viszont eszméletlenül jó, teljesen dominálja a vásznat és emberarcúra szabja az amúgy eléggé őrült Jack figuráját.

 • Hereditary

  Hereditary

  ★★★★½

  A Hereditary a felütése ellenére nem csak remek, de ráadásul egyedi film is. Úgy mondhatja el ezt magáról, hogy közben szinte végig a démonos horrorok toposzaiból táplálkozik, ugyanakkor ezeket Ari Aster olyan biztos kézzel és kiszámíthatatlanul helyezi sormintába, hogy az egy megfejthetetlenül jó elegyet alkot.

  Mert a robbanásszerű brutalitás, a semmiből előugró csavarok és a meghökkentő zárlat mind egy olyan nagyszerű filmélményt szolgáltat, ami nekifutásból rúgja gyomron a nézőjét, még akkor is, ha az készül rá. Aster és úgy amúgy az egész stáb munkája centire kidolgozott, külön öröm látni a mértani pontossággal beállított képeket - ilyen elidegenítő hatását egy szépen berendezett háznak talán Polanskinál láttam utoljára.