RSS feed for Vincent

Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Le Trou

  Le Trou

  ★★★★½

  Film Challenge 2020 #34

  Een gevangene wordt in een cel geplaatst met vier mannen die elkaar al langer kennen en van plan zijn uit de gevangenis te breken. In Le trou wordt gebikt, gezaagd, geklopt, gewrikt, gegraven... soms minutenlang achter elkaar, zonder dat de camera wegkijkt, en zonder dat het saai wordt. Je zit er steeds bovenop, en het blijft tot het eind spannend of ze zullen slagen in hun minutieus voorbereide poging. Ik heb meer films gezien waarin mannen uit de gevangenis (willen) ontsnappen, maar ik begrijp waarom dit zo'n klassieker is geworden.

 • Gloria

  Gloria

  ★★½

  Ik wilde deze film echt goed vinden, maar het enige aantrekkelijke is Gena Rowlands' rol, en ook haar zie ik liever in andere films. Haar tegenspeler is namelijk een van de slechtst acterende kinderacteurs die ik ooit heb gezien (geen wonder dat hij hierna meteen weer verdween), waardoor ik me nooit in de film kon verliezen. Er wordt ook nog eens een punt gemaakt van zijn onvermogen goed Engels te praten, terwijl hij dat juist wél kan.

  Gloria begint precies…

Popular reviews

More
 • On Golden Pond

  On Golden Pond

  ★★★★★

  Decennialang heb ik volgehouden dat On Golden Pond mijn lievelingsfilm was. Ik keek hem van mijn tiende tot mijn dertiende meerdere keren met mijn vader, die hem ergens in die jaren ook met zíjn vader keek, en vanavond zag ik hem met mijn zoons, zodat dit de eerste film is (en vermoedelijke de enige film zal blijven) die vier generaties Schmitz-mannen hebben gezien.

  Mijn lievelingsfilm is het al jaren niet meer, wat jammer is, want ik héb nu geen lievelingsfilm…

 • Da 5 Bloods

  Da 5 Bloods

  ★★

  En ik had me hier nog wel zo op verheugd... Spike Lee leek helemaal terug met BlacKkKlansman, die ik afgezien van enkele zeer cartooneske personages goed geschreven, mooi gefilmd en zeer onderhoudend vond (en tweemaal zag).

  En dan deze warboel. Een handvol aardige scènes wordt zonder enige focus aan elkaar geplakt, maar liefst tweeënhalf uur lang. Na een krukkige start en een kwakkelende eerste drie kwartier hoopte ik dat het goede stuk nog zou komen. Helaas. Alles wat goed zou…