RSS feed for Wilco

Favorite films

Recent activity

All

Recent reviews

More
 • Dracula

  Dracula

  ★★★★½

  Alleen al zou je de eerdere Draculafilms moeten kijken om het verhaal niet te hoeven ontcijferen, want dan kun je focussen op de visuals. Een erotische horrorfilm met een hoog tempo en enorm memorabele momenten. Francis Ford Coppola's laatste, wanhopige poging tot een vette publieksfilm, die zo vreemd en uniek is uitgepakt. Wauw.

 • Black Panther

  Black Panther

  ★★★

  Een bijzondere mix: een film over oude tradities in een futuristisch land. Nog wat dieper daarin zit nog een hele korte James Bond-film verstopt.

Popular reviews

More
 • Mad Max: Fury Road

  Mad Max: Fury Road

  Heerlijke autoachtervolgingen in films

  Mijn verlangens naar oude(re) cinema in de recente jaren hebben een duidelijke intoxinerende functie. De moderne blockbuster biedt gewoon niet meer de goed uitgevoerde pracht en praal zoals vroeger. Computers maken filmmakers lui. Scenario's zijn gebaseerd op een formule.

  Meer dan verfrissend is een actiefilm die wel alle remmen losgooit en het gaspedaal volledig indrukt. Met achtervolgingen die ongelooflijk overzichtelijk zijn, zonder gebruik van slowmotion en met ieder kleurrijk shot zo mooi om in te lijsten,…

 • The Mountain Between Us

  The Mountain Between Us

  ★★★★

  Wat heb ik hard van The Mountain Between Us genoten!

  Waarom moet ik altijd kritisch wezen, het beter weten? Ik voel me schuldig wanneer ik ergens van kan genieten. Het kijken van kwalitatief goede films ervaar ik als verplichting.

  Het is tijd om naar mezelf te luisteren en afstand te nemen van objectiviteit. In (hoelang? Nog maar anderhalf jaar ofzo?) heb ik mij van casual film- en seriekijker me gepositioneerd als de expert.

  Die rol gaf ik mijzelf en nam het uiterst serieus. Tijd om dat los te laten en even te kijken waar ik uit ga komen.