RSS feed for Wilco

Favorite films

Recent activity

All

Pinned reviews

More
 • They Shall Not Grow Old

  They Shall Not Grow Old

  ★★★★

  Dit is mijn laatste film. Voor nu. Ik wil gaan ervaren hoe mijn leven eruit ziet zonder films, series, games en boeken. Zelfs YouTube, sociale media en tijdschriften zijn niet toegestaan. Zeven jaar geleden zong ik het al, in een parodie op mijn gamekanaal. De melodie van John Lennon's Imagine liet mij fantaseren over een wereld zonder games. Tegenwoordig zou dat eerder over films gaan.

  Ik vind het toch onwijs lastig voor te stellen, zo'n filmloze wereld. Mijn leven is…

 • Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

  Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

  ★★★★

  Harry Potter zit weer in de nesten. Wat een verrassing! Ditmaal komt zijn peetvader hem achtervolgen (Gary Oldman, de volgende in zijn serie gekke rollen van Copolla's Dracula tot The Fifth Element), vers ontsnapt uit de Azkaban. J.K. Rowling haalde daarvoor natuurlijk inspiratie van het net zo onmogelijk te ontsnappen Alcatraz :)

  Het is eigenlijk een spoiler om dit een tijdreisfilm te noemen. Ik ben echt een liefhebber van dit subgenre. Om dat pas echt op het einde van de…

Recent reviews

More
 • Mongol: The Rise of Genghis Khan

  Mongol: The Rise of Genghis Khan

  ★★★

  Een Mongools gesproken blockbuster die de uitgestrekte steppe en de oude, schriftloze volkeren rond het jaar 1000 prachtig in beeld brengen. De bloederige actie waar de film bekend om staat, is stiekem een excuus voor alle biografische hoogtepunten van de opkomst van deze grote Khan. Fraai ogend, met een tragisch verhaal van gedoemde liefdes: tussen een man en vrouw én twee broeders, die in een grote battle het uitvechten!

 • Bohemian Rhapsody

  Bohemian Rhapsody

  ★★★★

  Een zoete ode aan Freddie Mercury. Queen ís Freddie lijkt het wel, maar ik had op zijn minst wel een paar extra scènes verwacht waarin de andere bandleden zonder Freddie of instrument te zien waren, los van elkaar. Als biopic heeft het een fantastisch hoog tempo en dompelt het verhaal comfortabel in alle bekende thema's van presteren, drugs en wat succes met je doet. Natuurlijk is de muziek top. Alleen de grootste hits zitten erin, waardoor iedereen ze herkent. Dat…

Popular reviews

More
 • The Mountain Between Us

  The Mountain Between Us

  ★★★★

  Wat heb ik hard van The Mountain Between Us genoten!

  Waarom moet ik altijd kritisch wezen, het beter weten? Ik voel me schuldig wanneer ik ergens van kan genieten. Het kijken van kwalitatief goede films ervaar ik als verplichting.

  Het is tijd om naar mezelf te luisteren en afstand te nemen van objectiviteit. In (hoelang? Nog maar anderhalf jaar ofzo?) heb ik mij van casual film- en seriekijker me gepositioneerd als de expert.

  Die rol gaf ik mijzelf en nam het uiterst serieus. Tijd om dat los te laten en even te kijken waar ik uit ga komen.

 • Mad Max: Fury Road

  Mad Max: Fury Road

  ★★★★★

  Heerlijke autoachtervolgingen in films

  Mijn verlangens naar oude(re) cinema in de recente jaren hebben een duidelijke intoxinerende functie. De moderne blockbuster biedt gewoon niet meer de goed uitgevoerde pracht en praal zoals vroeger. Computers maken filmmakers lui. Scenario's zijn gebaseerd op een formule.

  Meer dan verfrissend is een actiefilm die wel alle remmen losgooit en het gaspedaal volledig indrukt. Met achtervolgingen die ongelooflijk overzichtelijk zijn, zonder gebruik van slowmotion en met ieder kleurrijk shot zo mooi om in te lijsten,…