RSS feed for Wilco

Favorite films

Recent activity

All

Pinned reviews

More
 • Jojo Rabbit

  Jojo Rabbit

  ★★★★

  Wat een fijne, goed geslaagde komedie. Hoogtepunten zijn Taika Watiti als Hitler, de creativiteit van Elsa, Jojo's beste vriend Yorki en de fantastische Heil Hitler scène. Uiteindelijk is het een lief verhaal tussen jongen en meid met op de achtergrond een beeld hoe het aan het einde van de oorlog ging. Met wat oppervlakkige, 'wie weet dit nou niet?' Nazi-kritiek wat als humor bedoeld is. Het eerste stuk in het Nazi-jongenskamp is zó grappig dat het de rest eigenlijk overschaduwt.…

 • Marriage Story

  Marriage Story

  ★★★★

  Prachtig hoe Noah Baumbach de pijn van het scheidingsproces laat zien. Nicole (Scarlett Johansson) en Charlie (Adam Driver) kijken keer op keer heel anders naar de situatie. Ze staan daarin niet (meer) stil om naar de ander te luisteren en zijn blik erop te begrijpen. Nee, ze zijn té gefrustreerd door de verwijten van de ander. In een hartverscheurende scène valt Charlie neer op de grond van verdriet om hoe ver zijn gevoelens eigenlijk gaan.

  Wat het extra pijnlijk maakt,…

Recent reviews

More
 • Star Wars: The Rise of Skywalker

  Star Wars: The Rise of Skywalker

  ★★★★

  Vier jaar geleden keek ik video's die theoretiseerden over de nieuwe trilogie. Na de release van The Force Awakens probeerden die de vragen te beantwoorden die J.J. Abrams open liet. Maar wacht, die antwoorden toentertijd klopten volledig?

  Ja, The Rise of Skywalker geeft antwoorden die altijd al het meest logisch waren als je kijkt naar alle voorgaande Star Wars episodes. Je kan mij de schuld geven dat ik me toentertijd verdiepte in die theorieën en dan verwachtte dat ik zelfs…

 • Star Wars: The Force Awakens

  Star Wars: The Force Awakens

  ★★★★

  Wie ben 'ik'? Deze vraag is, behalve belangrijk voor jezelf, even relevant voor Star Wars. Want de identiteit van een (film)franchise wordt ergens door bepaald. En wat is dat? Mijn antwoord: wat de franchise ís. Alles wat binnen een franchise wordt gemaakt, maakt uiteindelijk de totaalindruk. Net als hoe je 'ik' ook een verzameling is van eigen indrukken.

  Want Star Wars is niet alleen Han Solo, de Millennium Falcon, Luke Skywalker, de Death Star, "I've got a bad feeling about…

Popular reviews

More
 • The Mountain Between Us

  The Mountain Between Us

  ★★★★

  Wat heb ik hard van The Mountain Between Us genoten!

  Waarom moet ik altijd kritisch wezen, het beter weten? Ik voel me schuldig wanneer ik ergens van kan genieten. Het kijken van kwalitatief goede films ervaar ik als verplichting.

  Het is tijd om naar mezelf te luisteren en afstand te nemen van objectiviteit. In (hoelang? Nog maar anderhalf jaar ofzo?) heb ik mij van casual film- en seriekijker me gepositioneerd als de expert.

  Die rol gaf ik mijzelf en nam het uiterst serieus. Tijd om dat los te laten en even te kijken waar ik uit ga komen.

 • Mad Max: Fury Road

  Mad Max: Fury Road

  ★★★★★

  Heerlijke autoachtervolgingen in films

  Mijn verlangens naar oude(re) cinema in de recente jaren hebben een duidelijke intoxinerende functie. De moderne blockbuster biedt gewoon niet meer de goed uitgevoerde pracht en praal zoals vroeger. Computers maken filmmakers lui. Scenario's zijn gebaseerd op een formule.

  Meer dan verfrissend is een actiefilm die wel alle remmen losgooit en het gaspedaal volledig indrukt. Met achtervolgingen die ongelooflijk overzichtelijk zijn, zonder gebruik van slowmotion en met ieder kleurrijk shot zo mooi om in te lijsten,…