Back to the Future ★★★★★

Hoofdpijn en Netflix brachten mij weer eens naar mijn favoriete film ooit: Back to the Future (1985). Al wel weer lang geleden sinds ik hem gezien had, maar een aantal dingen vielen mij op.

De hommage aan de jaren '50 en '80. De briljante structuur van het scenario, waar alles met elkaar verbonden is. Hoe het tijdmachine-verhaal met Doc even boeiend is als het liefdesverhaal met vader en moeder. De fenomenale soundtrack. De humor, liefde, avontuur en spektakel die alles samenbrengen.

Nu weet ik niet hoeveel nostalgie het was. Ik ben gevoelig voor feelgood-momenten. Deze film wist me doordat ik zoveel gaf om de personages en het raken van de goede snaren (inclusief die van de muziek) mij traanogen te bezorgen.

Zelfs als je de film kijkt in de fase van je leven dat je echt even geen Pixarfilm wil opzetten, denk ik dat je de sfeer van de twee tijdperken en de spanning kunt waarderen.

Back to the Future zit zo goed in elkaar, dat ik er zonder enig moment over na te denken hij zo voorbij was. Na al die prut die ik de laatste tijd heb gekeken was dat een verademing.