Barry

Barry ★★★★

Barry (2016) is een Netflix biopic over Obama in zijn jonge jaren die zijn eigen identiteit probeert te vinden. Had wat meer inhoud verwacht

Obama's zoektocht naar identiteit

In een verkiezingsjaar is de komst van politiek getinte films onvermijdelijk. Net zo onvermijdelijk als dat Obama dit jaar zijn presidentschap zou moeten beëindigen om een nieuwe man (of vrouw) de kans te geven Amerika te regeren. Redelijk controversieel is de onverwachte keuze voor celebrity Donald Trump, maar dat is een compleet ander verhaal.

Barack Obama wordt zelfs door de meest cynische mensen gezien als een oké president. Een biopic van de eerste zwarte president was dan ook geen verrassing, maar twee was misschien niet zo nodig geweest. Waar Southside With You (2016) zich richt op de liefde met Michelle, zijn vrouw, is de Netflixfilm Barry (2016) meer gefocust op Barry's zoektocht naar zijn eigen identiteit.

Eigenlijk had ik verwacht dat er meer zou komen dan dat. Ik had gehoopt op wat insight in de motivatie van zijn presidentschap. Hier en daar zijn wat hints te vinden, sommige subtieler dan anderen. Uiteindelijk was het een verhaal over een niet helemaal zwart, niet helemaal wit persoon die zijn eigen plek moet vinden in het net aangekomen New York van de jaren '80, de blanke vriendin tijdens dat tijdperk en het racisme dat hij te verduren kreeg. Klein opgezet, goed uitgevoerd, maar verwacht geen dialogen als "Mmm... ooit zou ik nog wel eens wat anders willen doen... president worden ofzo... geen idee."

71/100

Block or Report