Brick

Brick ★★

Regisseur van het bijzondere Star Wars: The Last Jedi en de tegenvaller Looper, komt met een Chinatown-achtig mysterie. De piepjonge Joseph Gordon-Levitt is highschool-studentjournalist denk ik? Rondom zijn school is zijn ex vermoord door drugsdealers en hij wil weten door wie.

Dat klinkt spannender dan dat het was. Het plot begreep ik maar niet, terwijl het bijzonder simpel was. Ik vind een film niet goed als ik apathisch naar beelden blijf kijken en me steeds frustrerend afvraag: wat gebeurd er nu eigenlijk en waar gaat dit naartoe? Echt pakkend was de film niet.

Met wat analytisch kijken zag ik verhaalreferenties naar klassieke film-noirs, van het roken in bed aan toe. Maar qua stijl was het een ander beestje. De meeste scènes waren simpel belicht, waarschijnlijk om het budget laag te houden.

Maar wanneer de film eindelijk wat energieker werd, was het een mooi visueel festijn. Want deze regisseur kan zeker met de camera overweg. Zoals de bijna-aanrijding en de droomsequentie. Die momenten vond ik zo vet, dat ik treurde dat de rest zo vaag was.

Maareh, ik kan blijkbaar regisseur Ryan Johnson niet waarderen. Ik geef het op.

Block or Report