La La Land

La La Land ★★★★★

La La Land (2016) is een fantastische romantische film die de prachtige relatie tussen twee mensen met een droom laat zien in L.A. Aanrader!

Magische sfeer vol gevoelens

Deze week heb ik met (bijna-)tienen gegooid. Ik keek mijn favoriete films ooit met een nieuwe, verbeterde blik en zag dat het goed was. De eerste twee Star Wars films zijn dan ook echte klassiekers. Dat ik in deze week nog een bijna-tien ging gooien, had ik gehoopt toen ik de kaartjes voor La La Land (2016) kocht, maar verwacht had ik het niet.

Ik voelde zelfs een druk op me in de bioscoop. Wat nou als ik hem maar prima vind? Is er dan iets mis met me? De eerste minuten zat ik ook vol verwachting te kijken en hard te zoeken naar wat het fantastische nu was, in de hoop het beter te kunnen vinden als ik harder zocht. Maar dat was helemaal niet nodig.

La La Land is de tweede film van filmmaker Damien Chazelle, die hiervoor het fantastische Whiplash (2014) maakte. Kijk, zo debuteer je als regisseur. Een van mijn favoriete aspecten van die film is de liefde voor jazz, iets wat hij naadloos overzet naar La La Land. Hier speelt Ryan Gosling een pianist die graag zijn eigen jazzbar wil beginnen. Samen met Emma Stone, een actrice op zoek naar succes, gaan ze proberen om hun dromen waar te maken, al zingend en dansend door Los Angeles.

Wanneer je vreest dat het veel te veel zingen is, don't worry, het is niet constant en sluit perfect aan bij de toon. De magische sfeer, de romantiek en Romantiek die de film uitstraalt, het is heerlijk. Toen ik gister het nummer City of Stars al in de trailer voor Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) hoorde langskomen, kreeg ik kippenvel. En gelukkig iedere keer dat het nummer voorbij kwam, met name het einde. Wat een fantastisch en effectief einde.

En wat maakt de film prachtig gebruik van enorm lange shots, het theatergevoel dat sommige 'platte' shots oproepen en de leuke komedie die er tussen zit. Nog meer als in Whiplash verloor ik mij in luttele minuten compleet in de wereld van La La Land. Van gevoelens bleef ik nog een halve minuut met open mond naar het bioscoopscherm staren. Deze film zal ik me nog lang blijven heugen.

Ik ben jaloers op de mensen die hem nog voor de eerste keer mogen kijken. Mag ik mee? Please?!

97/100

- WilcoBorn.com

Block or Report

Wilco liked these reviews

All