Meridian

Meridian ★★

Meridian (2016) is een vage korte film op Netflix die op magische wijze het voor elkaar kreeg mijn aandacht binnen 10 minuten kwijt te raken

Kort, maar... ehm

Dit keer ben ik blij dat een korte film per definitie kort is. De Netflixfilm Meridian (2016) duurt maar 11 minuten, waarvan al 2 minuten aftiteling. En het heeft niet eens Nederlandse of Engelse ondertitels. Waarschijnlijk dachten de makers dat een korte film 'simpel', 'makkelijk' of misschien wel 'onzin' inhoudt.

Het speelt af in 1947, waar na een aantal plotselinge verdwijningen de politie moet gaan achterhalen wat er aan de hand is. Het tijdperk is goud en het verhaal heeft potentie, mits die niet te cliché wordt. Helaas is het verhaal niet zo spannend, doordat de afloop al vanaf minuut twee te raden is en niets verrassends brengt.

Hoe ze het voor elkaar kregen weet ik niet, maar Meridian heeft in 9 minuten letterlijk dezelfde lange dialoog twee maal gepropt. En dat is ook bijna de enige tekst die wordt uitgesproken. Ik hoef mijn 11 minuten niet terug, maar ik had ze beter kunnen besteden.

38/100

Block or Report