Raiders of the Lost Ark

Raiders of the Lost Ark ★★★★★

Raiders of the Lost Ark (1981) blijft een fantastische avonturenfilm die vooral erg leuke visuele komedie en gave achtervolgingen bevat.

Gelukkig! Hij blijft fantastisch!

Het is toch wel spannend om na een lange tijd een van je favoriete films terug te kijken. Wat nu als ik hem niet meer leuk vind? Hoe moet dat verder? Welke film zou er dan in mijn top 4 op Letterboxd moeten komen? Gelukkig is Raiders of the Lost Ark (1981) nog steeds zo fantastisch als ik hem herinnerde.

Maar wel op een aantal andere vlakken. Eerder begreep ik de logica niet helemaal en accepteerde ik die juist als fictie. Nu ik kreeg ik maar één onverklaarbare overgang: 'Hoe kwam en bleef Indy ongezien op de duikboot' en zag ik één enkel keertje een beeld die ik me niet herinnerde en verdacht veel leek op George Lucas die eind jaren '90 stiekem met zijn computer is bezig geweest.

Raiders is voornamelijk een enorm plezierig avontuur vol grappige momenten en spannende achtervolgingen. En soms schakelt het naadloos over naar een ander genre; de laatste minuten leken wel op een horrorfilm. Na zoveel filmpjes gezien te hebben was ik bang dat die niet zo leuk meer was. Juist die momenten (zoals het eten van een vliegje) maakten de film veel toffer.

99/100

Block or Report