The Fugitive

The Fugitive ★★★★

The Fugitive (1993) is een fantastische achtervolgingsfilm met Ford en Jones, die vol zit met spanning. De een is de hunter, de ander hunted

Spanning om voor weg te rennen

Harrison Ford is een bekende avonturier. Al toen hij jong was in Star Wars (1977) of Raiders of the Lost Ark (1981), maar ook later in Air Force One (1997). Tommy Lee Jones heeft ook zo'n standaardrol. Dat maakte hem in Jason Bourne (2016) zo logisch, maar veels te makkelijk.

Het is dus Ford versus Jones in The Fugitive (1993). Ford's vrouw wordt vermoord en hij wordt ervan veroordeeld. Dan ontsnapt hij en Jones moet hem opsporen. In een kat-en-muisspel komen ze achter de echte daders.

De basis is simpel, maar enorm goed uitgevoerd. Ik ben jaloers op hoe goed het is geschreven . Het is een enorm spannende film. Zeker in het begin lijkt Ford steeds nergens meer heen te kunnen, maar telkens ontsnapt hij op een legitieme manier. Het gaat iedere keer bijna mis.

Vooral is het erg knap dat het ene personage niet beter of sterker is dan de ander. Je hebt niet eens voorkeur voor een winnaar. Ford is slim, sluw en bijzonder flexibel. Jones is machtig, hard en gaat er volledig voor. Eigenlijk wil je dat ze allebei winnen.

Dat vind ik naast het toffe acteerwerk van Jones het leukste aan de film. Dat het een mysterie is en hij er helemaal is ingeluisd zal allemaal wel. Het gaat om die hele ontsnapping en daar heb ik enorm van genoten. Topfilm.

83/100

Block or Report