The Hunt for Red October

The Hunt for Red October ★★★★

The Hunt for Red October (1990) is een thriller die het voor elkaar kreeg duikboten interessant te houden. Sean Connery is weer heerlijk.

Spannende duikboten

Sean Connery is een fantastische acteur, die de show al stal in de jaren '60 James Bond films en later overtuigend nog de oude, wijze leiders speelde. In The Hunt for Red October (1990) speelt hij de kapitein van een Russische duikboot.

Het is een spannende thriller die een impressie van de Koude Oorlog geeft in een tijd gemaakt waar we er bijna vanaf zijn. De film is gebaseerd op Tom Clancy's vroege boeken van Jack Ryan, die later is vertolkt door Harrison Ford. In The Hunt for Red October wordt dit personage door het veel minder bekende en voornamelijk interessante Alec Baldwin vertolkt.

Het knappe was hoe de film mijn aandacht vasthield, terwijl het over freaking duikboten gaat. Het zijn maar trage onderzeeërs die door water varen. De spanning zat in de twijfel of hij wel of geen goede bedoelingen had en de onderliggende dreiging van Russische nucleaire wapens. Een erg leuke onderwaterfilm.

77/100

Block or Report