The Negotiator

The Negotiator ★★★★

The Negotiator (1998) is een toffe film met Samuel L. Jackson in de hoofdrol, waar hij in een heel complot vast komt te zitten. Best prima.

Jackson vs. Spacey: American Crime Story

Samuel L. Jackson, naar mijn mening de stoerste zwarte man van Amerika, speelt in The Negotiator (1998) de hoofdrol. Hij is een politieonderhandelaar, net als zijn medespeler Kevin Spacey. Nadat Jackson's partner is vermoord en hij ervan wordt beschuldigd, gijzelt hij een paar mensen om achter de waarheid te komen. Spacey leidt de onderhandelingen van deze gijzeling, die door de ervaring van Jackson moeilijker is dan normaal.

Jackson is zo'n acteur die een complete film kan dragen. Dit keer scheldt hij minder en probeert hij niet onterecht superstoer te doen. In zijn kalme, maar geconcentreerde toestand neemt hij de leiding over de situatie. Alleen viel Spacey mij wat tegen. In toppers zoals L.A. Confidential (1997) en The Usual Suspects (1995) was die zo goed, dat zijn weinig opvallende rol mij wat teleurstelde.

Helaas gaat de film net te lang door met de gijzeling. Ook wisselt het de laatste paar minuten van locatie, waardoor het allemaal wat last minute aanvoelt. Zo van: "Oh wacht, we moeten er ook nog een eind aan breien." Het uiteindelijke complot wat wordt onthuld begreep ik niet helemaal en was ook niet heel bevredigend. Terwijl ik de eerste helft heel tof vond, was het extra jammer dat het naar het einde toe afzakte.

76/100

Block or Report