The Nightmare Before Christmas

The Nightmare Before Christmas ★★★★

The Nightmare Before Christmas (1993) is een stop-motion musical die op enorm leuke wijze kerst en Halloween samenvoegt tot een toffe film.

Tim Burton's kerstmis

Er was een tijd waarin ik mij een klein beetje schaamde voor het gebrek aan klassiekers die ik had gezien. Want toen ik langzamerhand erachter kwam welke films er wel belangrijk waren, nog steeds in de hoofden van mensen zitten en welke er nog vaak worden herkeken, begonnen de vragen op te komen waarom ik zo'n film nog helemaal niet had gezien. Ondertussen heb ik geaccepteerd dat ik nog maar 20 jaar oud ben, ik hierdoor nog niet veel films heb bekeken en dus nog een heleboel tofs kan kijken.

Waaronder The Nightmare Before Christmas (1993), een Tim Burton-achtig filmpje die niet door die man is geregisseerd maar waar de film wel echt ongelofelijk vol mee zit. De koning van het stadje Halloween is depressief en wil eens wat anders dan dat stomme feest. Hij komt achter het bestaan van kerst en wil de Kerstman gaan ontvoeren en dat feest overnemen.

Het is een stop-motion musical met enorm leuke humor. Mijn favoriete gedeeltes van de film waren het contrast van het soort kerst wat Halloween wil geven en wat wij verstaan onder kerst. De film stamt nog uit een tijd voor Toy Story (1995), wat me alleen maar meer respect gaf voor de prachtige beelden. Een klassieker met maar een korte duur.

81/100

Block or Report