The Town

The Town ★★★★

The Town (2010) is een vette dramafilm over een bankovervaller in Boston. Gave overvallen en ook nog eens een goed verhaal. Nice, Affleck :)

Batman Goes Boston

Voor deze film had ik hele duidelijke verwachtingen: Heat (1995) min Al Pacino en De Niro en hun onderlinge, onzinnige geruzie. Ik bleek wel aardig in de buurt te zitten. Scenarist, regisseur en acteur Ben Affleck combineerde al zijn talenten in deze dramafilm, vergelijkbaar met hoe hij twee jaar later de Oscar voor beste film voor Argo (2012) verdiende. Sinds Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) zie ik hem als Batman.

Het is dus een heistfilm. Zo'n film waarbij een groep mensen banken gaan overvallen. En ondertussen de politie onderzoekt wie er eigenlijk achter zitten. De twist is dat Affleck verliefd wordt op de manager van de bank die ze laatst hadden overvallen. De meeste focus lag op de band tussen die twee. Dat was interessant, maar was niet het gedeelte wat bleef hangen.

Waar ik het meest van genoot, waren de overvallen zelf. De film begon er gelijk mee. De tweede was mijn favoriet. Ze reden hard door Boston met de politie op de hielen. Aan de manier dat dit gemaakt was, zag je dat dit geen onrealistische en explosieve blockbuster was, maar een gegronde dramafilm waarin mensen elk moment kunnen sterven. Ze introduceerden niet eens alle overvallers; sommige kende je hoogstens bij gezicht. Misschien typeert dit de film ook wel. Een vet drama met een duidelijke focus.

82/100

Block or Report