• Unstoppable

  Unstoppable

  Dat Netflix geld wil voor zijn streamingservice kan ik begrijpen. Dat ik straks geen account meer mag delen, maakt mij kwaad.

  Als kind en jonge gast heb ik heel wat gekopieerd en gedownload. In mijn ouderlijk huis was dit normaal; Limewire, Bittorrent en ook NordVPN zaten standaard in ons pakket. Het niet geheel kloppende argument dat we gebruikten bij het 'klonen' van een bibliotheek-dvd met DVDFab was dat we op andere manieren er al genoeg voor betaalden - of dat…

 • Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

  Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

  Wat is er met de Fantastic Beasts-franchise aan de hand? In mijn recensie van het eerste deel probeerde ik nog de hater in mijzelf tegen te gaan met een analyse van haatrecensies en waarom die zo makkelijk zijn om te schrijven. Ik vrees alleen dat het deze keer niet gaat lukken.

  Want ik blijf me verbazen over hoe saai deze films zijn. Ze zien er werkelijk geweldig uit, met digitale effecten die de magie prachtig in beeld brengen, locaties over…

 • Death on the Nile

  Death on the Nile

  Films die zo onder de lamineermachine zijn gelegd, alle hints naar een echte wereld verdwenen na het plastificeren, zijn gelukkig lang niet altijd zo saai en traag als deze. Maar de intentie om zelfs een moordmysterie als deze compleet vol te gooien met neppe cgi laat zien hoe weinig respect er is voor de realiteit. Nu is het zo dat ik net zo goed moet accepteren dat popcornfilms als deze greenscreen-hemels zijn omdat het goedkoop is en omdat mensen het…

 • The Adam Project

  The Adam Project

  Dus deze regisseur van o.a. Free Guy gaat Deadpool 3 maken? Ik weet niet wat ik daarvan moet denken. Als enorm fan van deze twee films kan ik niet wachten, maar tegelijkertijd ben ik zo Deadpool-moe!

 • Sorry to Bother You

  Sorry to Bother You

  Fascinerend, dat fantastische punt van net-niet begrijpen, dat lucide droom-gevoel. En net zo onbevredigend dat er geen antwoorden zijn voor alle thema's en gehinte problematiek. Het gevoel dat je nog verder wil slapen om het 'op te lossen'.

 • Spencer

  Spencer

  Strak, in thematische én visuele zin. Liet mij zonder problemen de tijd vergeten. Net als met Jackie begrijp je haarfijn de emotionele context, en verdrink je in no-time door onbegrip van de complete historische context.

 • Reminiscence

  Reminiscence

  Zwaarmoedig, grootschalig, poëtisch, zelfingenomen. In alles een echte filmnoir in een blockbuster-generatie. Overduidelijk qua toon het 'serieuzere' broertje van de HBO-serie Westworld. Krijg je met zo'n zelfde moeder.

 • Déjà Vu

  Déjà Vu

  Als kind op de camping een paar keer achter elkaar gekeken, groot fan dus bang dat die bij herkijken tegen zou vallen. Wat een geweldige thriller blijft dit! Die stijl, de spanning, maar bovenal de goede 'set-ups' voor de latere 'pay-offs'. Lekkere explosies ook.

 • The Incredible Hulk

  The Incredible Hulk

  Een aantal vechtscènes richting het einde zien er komisch uit, zo neppig en gamecutscene-achtig is de cgi. Je kan echt precies zien wat wel en niet echt is gefilmd. Verder valt op dat de meeste helicoptershots met de computer zijn gemaakt. Is dat goedkoper? Verder is de film best vermakelijk. Grappig dat deze dan vanwege rechten niet op Disney+ staat.

 • Iron Man

  Iron Man

  De IMAX Enhanced versie heeft aanzienlijk wat sequenties die de complete breedte van mijn 16:9 televisie gebruiken, ondanks dat het nooit in die aspect ratio was bedoeld. Ik zoek alleen nog een vergelijkingsvideo tussen de verschillende versies, om wel zeker te zijn dat ze open matte gebruiken en je méér van het beeld ziet, in plaats van dat ze stiekem de zijkanten eraf hebben geknipt. Vooral bij het eindgevecht vrees ik voor dat laatste.

 • Maze Runner: The Death Cure

  Maze Runner: The Death Cure

  De aankomst van Disney+ Day en de Nederlandse proefperiode van meer dan twee jaar geleden, is misschien een goed moment om te reflecteren op het bestaan van Disney+. Vooral omdat ik op het aanbod erg kritisch was in de begindagen. Alleen is mijn positie gedraaid tegenover het platform. Waar ik eerst fanatiek tegenstander ben, is het nu het platform wat ik misschien wel het meeste kijk. Gelijkwaardig aan Netflix.

  Dat is oprecht heel knap. Nu is de basis waarmee Disney+…

 • Home Sweet Home Alone

  Home Sweet Home Alone

  Ik had hoop. De trailer vond ik geinig, in tegenstelling tot vele anderen. M'n vriendin wilde hem ook wel zien, toen ik vertelde dat hij vandaag uit was gekomen op Disney+ Day. En we hebben genoten. Tegelijkertijd was het ook voor haar als Home Alone-fan (ze heeft blijkbaar alle vervolgen gezien!) duidelijk hoe ondermaats dit was. Of zoals zij het ietswat ongenuanceerder verwoordde: 'slecht'.

  De film ziet er nog best prima uit. Persoonlijk ergerde ik mij aan de hoeveelheid dat…